Sztárok

Klapka Györgyöt újabb 35 millióval bünteti a hatóság

Klapka György 100 milliót bukott idén a dióján, nemrég eladta a Vámház körúti üzlete fölött lévő hatalmas lakását, most pedig újabb 35 millióval sarcolná meg a kőbányai önkormányzat – írja a Blikk.

Nincs könnyű helyzetben Klapka György. Az üzletembert 100 milliós bukása után ismét büntetné az önkormányzat, nem kevesebb, mint 35 millióval – értesült a Blikk.

“16 éve vettem meg a kéthektáros földet, hogy egyszer lakópark legyen ott, ha építési területnek nyilvánítják. Ez azóta sem történt meg, viszont tíz év alatt már 100 milliós kiadásra köteleztek. Ráfizettem ahelyett, hogy kerestem volna rajta. Tavaly, amikor még 20 milliós adót is akartak, inkább eladtam. 120 ezer forint jelképes összeget kértem, amit ki sem fizettek, de nem is reklamáltam, mert a vevővel írásban úgy állapodtunk meg, hogy övé a föld, viszont cserébe átvállalja azt a büntetésekkel együtt 35 mil­liós telekadót, amit tőlem követelnek” – mondta a 20 milliós perre menő Klapka György.

“A felek ugyan megállapodtak, hogy vevő magára vállalja az adófizetéssel kapcsolatos kötelezettségeket, de ez önmagában nem felel meg az adósságátvállalás törvényben rögzített szabályainak” – tájékoztatta a lap munkatársát az önkormányzat.

Klapka Györgyöt újabb 35 millióval bünteti a hatóság

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top