Sztárok

Házkutatással folytatódott Czeizel Endre és a szeretője ügye

Házkutatást tartott a rendőrség egy egészségügyi intézményben, és annak a mesterséges megtermékenyítésnek a papírjait keresték, amelyet Czeizel Endre szeretőjének, Dórának a gyermekvállalásakor készültek – írja a Blikk.

“Feltehetőleg a vizsgálatok alkalmával nemcsak azt a hölgyet fogják kihallgatni, aki a lombikprogramban részt vett, okirathamisítás és a donor félrevezetése miatt, de a klinika minden dolgozóját, aki valamilyen módon összefüggésbe hozható a beavatkozással” – mondta el a Blikknek a nevét nem vállaló, de az ügyet jól ismerő informátor.

Házkutatással folytatódott Czeizel Endre és a szeretője ügye

Az alapügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Készenléti Rendőrség emberi test tiltott felhasználása miatt indította. Czeizel Endre szeretője a professzor halála után bejelentette, hogy az örökség egy része őt és gyerekeit illeti. De a dokumentumokból kiderült, hogy meghamisították a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges papírokat, egy idegen férfi nevét írták be. Czeizel a halála előtt elismerte, hogy adott spermamintát Dórának, de azzal a feltétellel, hogy azt csak a halála után használja fel. 

A nyomozók kutatnak a beültetések dokumentációi után, és arra is választ kell kapniuk, hogy mennyi mintát adott Czeizel, abból mennyit használtak fel, és ha maradt sperma, hol tárolják azt és milyen jogcímen.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top