Sztárok

Boldog 53-at, Mr. Depp! – 7 alakítás, ami miatt visszasírjuk Johnny Deppet, a színészt

Johnny Depp karrierje és a magánélete is romokban hever, de a születésnapján úgy döntöttünk, hogy csak a szépre emlékezünk. Hét film, amiért imádjuk őt, és reménykedünk abban, hogy egyszer majd újra csúcsformában láthatjuk viszont.

Ollókezű Edward (1990)

Johnny Deppet a világ szomorú bohócként ismerte meg, akinek hiába voltak életveszélyes fegyverek a keze helyén, nála védtelenebb, sebezhetőbb és kiszolgáltatottabb szereplővel nemigen találkozhattunk a mozivásznon. Depp tehetsége még a bizarr frizurán és a kilónyi sminken keresztül is átjön, pedig egy ilyen szereppel könnyen röhejessé is válhatott volna.

Gilbert Grape (1993)

Depp imázsa fiatalon a magában bús gondolatokat kergető, szomorú szemű lázadóé volt, és ezt az image-t csak megerősítette Gilbert Grape figurája, akinek egyszerűen túl korán kell felnőtté és családfenntartóvá válnia kórosan elhízott édesanyja, valamint fogyatékos öccse miatt. Megható, szép mozi, egyszerűségében is lenyűgöz.

Ed Wood (1994)

Johnny Depp furcsa vonzalma az excentrikus figurákhoz már korán meglátszott, aminek az egyik bizonyítéka, hogy eljátszotta minden idők egyik legtehetségtelenebb, viszont annál lelkesebb filmrendezőjét, Ed Woodot, aki olyan komolyan vette a ZS-kategóriás sci-fi/horrorjai forgatását, mintha Oscar-esélyes filmeket készítene, és nem mellékesen szabadidejében szeretett nőnek öltözni.

Fedőneve: Donnie Brasco (1997)

Johnny Depp-et általában nem a hétköznapi hősök eljátszásáért szeretjük, de a Fedőneve: Donnie Brasco bizonyítja, hogy ebben a műfajban is tud kiemelkedőt nyújtani. A maffia kötelékébe beépült FBI ügynökként kerül komoly identitásválságba, amikor a rendőri énjét sokszor legyőzi az alvilági betyárbecsület. A partnere a nagy Al Pacino volt, de még ő sem tudta Johnnyt elhomályosítani.

Félelem és reszketés Las Vegasban (1998)

A híres gonzoújságíró, Hunter S. Thompson művészi alteregója, Raoul Duke bőrébe bújva Johnny Depp teljesen alámerülhetett a totális őrületbe, ugyanis a Félelem és reszketés Las Vegasban egy kábítószeres ámokfutás abszurd és szórakoztató története, amiben Depp Nicolas Cage-i magasságokba emelkedve játssza a kattant figurát.

Az Álmosvölgy legendája (1999)

Ez már a harmadik Tim Burton rendezővel közös filmje a listánkon, mert ők tényleg nagyon jól álltak egymásnak. A filmben Depp egy rendkívül gyáva nyomozót játszik, aki szorult helyzetben akár egy gyereket is képes maga elé tolni rögtönzött védelemként, de még ez a pipogyaság is jól áll neki, ahogy szembeszáll a fej nélküli lovassal ebben a gótikus horrormesében.

A Karib-tenger kalózai: A Fekete gyöngy átka (2003)

Jack Sparrow kapitány szerepe egyértelműen a csúcsot jelenti Johnny Depp karrierjében. A részeges, furcsa járású kalóz tette A-kategóriás filmsztárrá a színészt, és a nézők annyira képtelenek voltak ráunni a figurára, hogy Depp azóta még háromszor visszatért a szériához, és jelenleg az ötödik epizód van már készülőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top