nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Bangó Margit múzeumot kap

Bangó Margit múzeumot kap

Nagy megtiszteltetésben van része Bangó Margitnak. Még életében emlékhelyet kap a szülőhelyén, Vásárosnaményban.
NLCafé
f Ajánlom

 Az énekesnő szülővárosa, Vásárosnamény úgy döntött, Bangó Margit, aki a város díszpolgára is, megérdemel egy róla szóló múzeumot. Azt még pontosan nem tudni, mikor nyit.

“Létrehozunk egy szolgáltatóházat, amelyben kap egy szobát Margit is, ez lesz a Bangó Margit-múzeum, tele az ő személyes dolgaival. Korábban az ő testvére élt abban a házban. Mivel a művésznő a város díszpolgára is, szeretnénk egy emlékhellyel kedveskedni neki. Előkészítés alatt áll a dolog, ezért nem tudok még konkrétumokat mondani. Annyi azonban bizonyos, hogy egy szolgáltató alkotóház lesz, ahol a cigányság kultúrájával összefüggésben több minden helyet kapna” – magyarázta a Borsnak Filep Sándor polgármester.

A súlyos titkot őrző Bangó Margit nagyon örül a lehetőségnek, már válogatja is a leendő múzeumi tárgyakat:

 “Úgy gondolom, a múzeumba olyan dolgokat kell vinni, ami tizenhét éves koromtól kezdve napjainkig az életem része volt, a legkedvesebb holmijaimat, hogy azok megmaradjanak Vásárosnaménynak. Ötven éve vagyok a pályán, lesz miből válogatni. A Nagy Duettben viselt csodálatos ruhámat is elviszem, azt egy klipben is viseltem. Biztosan viszek majd arany- és platinalemezeket, a jubileumi koncertem plakátját is” – mondta el a lapnak Bangó Margit, aki világsztárnak főzött.

Bangó Margit múzeumot kap
Megosztás Facebookon