Sztárok

11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjáról

74 éves korában elhunyt Muhammad Ali sportlegenda. Emlékszünk a jellegzetes nézésére, a mosolyára és persze az ütéseire, de milyen volt apaként, férjként? Egy nem mindennapi fotósorozatot hoztunk nektek.

Ahogyan arról beszámoltunk, 74 éves korában, pénteken elhunyt Muhammad Ali.

Ali négyszer volt házas, kilenc gyermeke van, hét lánya (kettő, Miya és Khaliah házasságon kívüli kapcsolatból született) és két fia.

Első neje, Sonji Roi pincérnő volt, házasságuk csak néhány hónapig tartott. Majd 1967-ben megérkezett Muhammad életébe Belinda Boyd, aki miatt felvette a Khalilah Ali iszlám nevet. Négy gyermekük született, köztük ifjabb Muhammad Ali, aki később számos gondot okozott apjának azzal, hogy mindig elherdálta a pénzt. Állítólag a sportoló még házas volt Belindával, amikor összemelegedett Veronica Porsche színésznővel. 1977-ben Boyd és Ali elváltak, és a férfi még ebben az évben összeházasodott  a színésznő Veronicával. Harmadik házassága 9 évig tartott, ebből a kapcsolatából született meg Laila nevű lánya, aki később világbajnok bokszoló lett, és aki 24 mérkőzéséből huszonnégyet megnyert.1986-ban Ali újra megházasodott. Yolanda (Lonnie) Williams lett a neje, aki 1964 óta volt a férfi igaz barátja, egy kisfiút adoptáltak közösen. Yolanda haláláig volt Ali felesége.

11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjárólAli és második felesége, Belinda. Négy gyermekük született.
11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjárólAli és kislánya 1974-ben
11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjárólEz a kép is 1974-ben készült, a sportolóról és lányairól.

Laila Ali, Muhammad Ali egyik lánya is bokszoló. Laila 2009-ben technikai KO-val szerzett nagyközépsúlyú világbajnoki címet.

11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjáról

Az elmúlt években a családtagok szándékosan távol tartották Alitól a fiát, ifjabb Muhammad Alit. A férfi annyira lecsúszott, hogy saját apját is kihasználta. Két gyermekével és nejével segélyekből élnek. Többször próbált pénzt kunyerálni apjától, ám annak negyedik felesége megunta, és az utóbbi két évben eltiltotta őt férjétől.

11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjárólA képen a sportoló és fia, Muhammad Ali Jr. látható 1973-ban
11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjáról

“Még mindig csillog a szeme, amikor a saját meccseit nézi vissza” – ezt nyilatkozta néhány hónapja apjáról Maryum Ali, a sportoló egyik lánya. A Parkinson-kórban szenvedő Muhammad utolsó éveiben szívesen hallgatta egykori barátja, Sam Cooke zenéjét, és régi mérkőzéseit is visszanézte, amikor tudta.

11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjárólEz a kép már 1980-ban készült, Ali Hancock Parkban található otthonában
11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjáról
11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjárólMindig kapható volt a bolondozásra
11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjárólLányával, Laila Alival, akiből később bokszoló lett
11 eddig nem látott fotó Muhammad Aliról és családjárólVeronica Porsche színésznő volt a sportoló harmadik felesége

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top