Sztárok

Tovább gyűrűzik a botrány Czeizel Endre spermájával kapcsolatban

Tovább nyomoznak Czeizel Endre ügyében, az embrióval végezhető kutatás szabályainak megsértése ­miatt. Még mindig sok a megválaszolatlan kérdés.

Az alapügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Készenléti Rendőrség emberi test tiltott felhasználása miatt indította. “A  folyamatban lévő nyomozás határidejét a Fővárosi Főügyészség meghosszabbította június 13-ig” – nyilatkozta a Blikknek dr. Balogh Bettina főügyészségi szóvivő

 A csavar az, hogy ezzel párhuzamosan az V. és XIII. kerületi ügyészségnél tett feljelentés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya is nyomozást kezdeményezett embrióval végezhető kutatás szabályainak megsértése ­miatt. Azaz Czeizel Endre, amikor spermáját szeretője, Dóra rendelkezésére bocsátotta, több bűncselekményt is elkövethetett. Sőt nemcsak ő, hanem az az intézmény is, amely tárolta a spermát, és a jogszabályokat felrúgva beültette. A rendőrség vizsgálja, hogy melyik klinikán, mikor került sor a két beültetésre. 

Tovább gyűrűzik a botrány Czeizel Endre spermájával kapcsolatban

A nyomozók kutatnak a beültetések dokumentációi után, és arra is választ kell kapniuk, hogy mennyi mintát adott Czeizel, abból mennyit használtak fel, és ha maradt sperma, hol tárolják azt, és milyen jogcímen. Felmerültek olyan információk is, mely szerint Czeizel Endre maga végezte el a beavatkozásokat, de ha így történt is, ehhez valakinek biztosítania kellett a kórházi körülményeket, speciális gépeket, asszisztenciát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top