Sztárok

Hónapokig lehallgatták Fásy Ádám telefonját

Tegnap kezdődött az őssejtbotrány másodfokú tárgyalása. Az ítéletet akár súlyosbíthatják is, ugyanis a lehallgatott telefonokról újabb bizonyítékok kerültek elő.

Tavaly első fokon már elítélték Fásy Ádámot, Pákh Imrét, Seffer István sebészt és rajtuk kívül még öt személyt az őssejtperben, emberi test tiltott felhasználása miatt. Pákh Imrét tízmillió, Fásy Ádámot hétmillió, a kaposvári orvost pedig ötmillió forint pénzmellékbüntetéssel is sújtották első fokon, mindegyikük kapott börtönbüntetést is, felfüggesztve. Az ügy másodfokú tárgyalása tegnap kezdődött.

A vádirat szerint Pákhék egy kaposvári plasztikai sebész magánklinikáján őssejt-laboratóriumot hoztak létre, majd környékbeli kórházakból alkalmanként 10-15 ezer forintért terhességmegszakításokból származó szöveteket kaptak.

Most derült ki, hogy az érintettek telefonjait lehallgatták. Amíg az ügyésznő szó szerint idézett  a beszélgetésekből, a vádlottak padján ülők többször összenézetek vagy összesúgtak. A lehallgatott be­szélgetések között ugyanis vol­tak olyanok is, amelyek terhelő információkat tartalmaztak az egymás mellett ülő vádlottakra nézve, s emiatt akár súlyosbíthatnak is az elsőfokú ítéleten.

A csütörtöki tárgyaláson ítélet nem született, úgyhogy még hónapokig nem aludhatnak nyugodtan a vádlottak. Fásy Ádám a tárgyalás előtt még így nyilatkozott a Borsnak: “Felmentésért fellebbezek, hiszen semmi közöm az ügyhöz.”

Hónapokig lehallgatták Fásy Ádám telefonját

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top