Sztárok

Mocskos rockfilm készült a Tankcsapda tagjairól

Elégedetten mosolyogva hagyták el a mozitermet a Tankcsapda tagjai a róluk készült, Három rohadék rockcsempész című dokumentumfilm díszbemutatója után...

 A Tankcsapda tagjait egy éven keresztül kísérte kamerájával Lévai Balázs zenei szakíró. Az eredménnyel mindenki elégedett. “A végeredmény egy igazi mocskos rockfilm. Nem akartunk sem mítoszt építeni, sem rombolni. Nagyon sok apró mozaikból áll össze a kép, egy menő rockbanda hétköznapi szilánkjaiból, amelyeken keresztül szép lassan megismerjük a három főhőst. Szerintem nem volt még magyar rockfilm, amelyben a néző ennyire érezné a back­stage tömény kan- és izzadtságszagát. Semmi póz, alsógatyában iszunk egy kimerítő buli után, és mindannyian örülünk, hogy élünk” – foglalta össze a mű hangulatát Lévai Balázs.

“A munkafázisok során legalább tízszer megnéztük a filmet, de most teljesen más volt élesben látni az eredményt. Egyáltalán nem szóltunk bele a készítők dolgába, időnk sem lett volna, egész évben turnéztunk. Akkor kapcsolódtunk be a finomításokba, amikor már csaknem elkészült. Most megnézve olyan volt, mintha most láttuk volna először. Tízből tizenkét pontra értékeljük”” – mondta a Borsnak a Tankcsapda frontembere, Lukács László.

A zenekart huszonöt éves fennállása alatt már többször megkörnyékezték különböző filmötletekkel, de mindig nemet mondtak. Lévai Balázst azért nem kosarazták ki, mert korábban többször forgattak vele, és baráti szál is összeköti őket. “Mindenképpen kell egy bizonyos fajta kötődés és bizalom az iránt, akivel forgatunk, mert amikor beengedsz egy stábot a lakásodba, a próbaterembe vagy a színpad mögé, az öltözőbe, olyan dolgok derülhetnek ki, amelyekhez egy idegennek, újságírónak nincs köze” – tette hozzá Fejes Tamás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top