Sztárok

“Elmegyek drogozni, vagy bemegyek a Megállóba”

Átlátható, előre megtervezett napirend, tanulás, munka, közösségi tér és információs pont – a Megálló Csoport ezeket mind egyben jelenti a szenvedélybeteg vagy életvezetési zavarokkal küzdő fiatalok számára.

Köztudott, hogy a kábítószer-probléma Magyarországon is évről évre egyre több család életét teszi tönkre. A Megálló Csoport már közel 20 éve dolgozik a droghasználó fiatalok számának  csökkentésén. A 8. kerületi nyitott közösségi házban egész napos gondozást, fejlesztést nyújtanak az életvezetési zavarokkal és viselkedési függőségekkel küszködő fiataloknak; több száz kliens fordul meg itt havonta.

Reintegrációs modelljük fontos részét képzi egy speciális oktatási program, melynek célja a középfokú oktatásból a szerhasználat miatt elmaradt 16-27 éves fiatalok segítése az érettségi megszerzésében – de alkalmazott módszereik között szerepel többet között a zene- és színházterápia, az önsegítő, hozzátartozói és női csoportfoglalkozások is.

Drogról leállni közösségben lehet

Az alapítványhoz jellemzően dizájner drogokkal, Cannabis-származékokkal küzdő, 16-20 év körüli fiatalok fordulnak, nagyon változatos családi háttérrel. Terápiájuk fél évtől két évig is eltarthat. Az alapítvány elnöke, Kathy Zsolt szerint az oktatás jó mércéje annak, hogy hol jár a kliens a terápia folyamatában. A Megálló Csoport éppen ezért “egy jól kiszámítható, biztos, stabil pont, amely mindig nyitott a segítséget kérők felé. Ha bejönnek ide, pontosan tudják, hogy itt mire lehet számítani. Így dönthetnek úgy, hogy elmennek drogozni, de úgyis, hogy bejönnek a Megállóba, és tesznek magukért valamit” – teszi hozzá Zsolt.


Az alapítvány az adó 1%-okból befolyó összeget minden évben prevenciós munkára költi azzal a céllal, hogy a fiatalok minél hamarabb képet kapjanak a szenvedélybetegség világáról, veszélyeiről és a felépülés nehézségeiről. Támogasd te is a Megálló munkáját!

Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért
1 8 1 8 5 8 6 5 − 1 − 4 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top