Sztárok

47 éves lett mindannyiunk kedvenc szinglije

Bridget Jones megformálója, Renée Zellweger a mai napon ünnepli 47. születésnapját. Alkalomhoz illő gifekkel köszöntjük őt ezen a szép napon.

1969. április 25-én született Houston keleti elővárosában mérnök édesapa és ápolónő édesanya gyermekeként. A gimnázium első éveiben a drámatagozat mellett aktívan sportolt, focizott, kosarazott sőt amerikai futballt is játszott.

47 éves lett mindannyiunk kedvenc szinglije

1991-ben diplomázott angol szakon, majd egy ideig azon gondolkozott, Hollywoodba megy szerencsét próbálni. Végül maradt Texasban, hogy még több tapasztalatot szerezzen színésznőként. Az egyetem után első munkája egy marhahúsreklám volt.

47 éves lett mindannyiunk kedvenc szinglije

Renée végül 2001-ben kapta meg a Bridget Jones naplója című film címszerepét, ahol Colin Firth és Hugh Grant mellett játszhatott. A szerepért keményen kellett dolgoznia: túl azon, hogy heteken át gyakorolta a tökéletes brit akcentust, Renée rövid idő alatt 20 fontot szedett fel, hogy megformálhassa Bridget Jones figuráját. A fáradozása nem volt hiábavaló: jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában az Oscaron és a Golden Globe-on.

47 éves lett mindannyiunk kedvenc szinglije

A színésznő három évvel később igent mondott a folytatásra is: 2004-ben ismét Bridget Jones bőrébe bújt. Aztán tíz év szünet következett, 2016 azonban már nem telik majd Bridget Jones nélkül. Az örök szingli kalandjainak harmadik részéhez, amiben mindenki kedvenc szinglije teherbe esik, már meg is érkeztek az első előzetesek.

 Addig is míg a film is megérkezik, ünnepeljük a szülinapos Renée Zellwegert úgy, ahogy filmbeli alteregója tenné:

47 éves lett mindannyiunk kedvenc szinglije

Olvass még több cikket Bridget Jonesról az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top