Sztárok

9 dolog, amiért imádjuk a ma 57 éves Emma Thompsont

Emma Thompsont nem lehet nem szeretni. Akkor szerettem bele, amikor azt nyilatkozta egyszer, hogy a munkájába menekült a fejében lévő hangok elől, amik azt szajkózták, hogy sokkal jobban kell teljesítenie, meg hogy különben is túl kövér és nem elég jó anya.

Rögtön éreztem, hogy Emma Thompson az én emberem, ugyanúgy működünk, csak neki van két Oscar-szobrocskája és egy világ hever a lábai előtt. Ennek ellenére mégis látja benne a közönség azt a hétköznapi nőt, aki akár te vagy én is lehetnék. A varázsa az őszinteségében, hitelességében és önazonosságában rejlik, ami ritka kincs egy olyan közegben, mint Hollywood.

Íme 9 dolog, amiért imádjuk Emma Thompsont:

1. Jó színésznő és jó író

A Szellem a házban és az Értelem és érzelemért kapott Oscar már magáért beszél, de igazából bármihez nyúl, abban zseniálisan játszik. Mellette pedig még írni is tud, amitől máris példaképpé lép elő számomra, hiszen az Értelem és érzelem forgatókönyvét ő írta. Az elmúlt pár évben inkább az írásra koncentrált, mert: “Nem lehetek olyan anya, amilyen szeretnék lenni, ha folyton távol kell lennem otthonról a forgatások miatt.”

9 dolog, amiért imádjuk a ma 57 éves Emma Thompsont

2. Híresen jól kezeli a díjait

Már legendássá vált róla, hogy a fürdőszobájában tartja az Oscar-szobrokat. Azért költöztette ki őket a dolgozószobájából, mert hely kellett a lánya műalkotásainak. Ez az igazi, anyai életfelfogás.

3. És jól kezeli a díjátadókat is

Ha megnézel egy díjátadót, amin Emma Thompson is ott van, akkor azt látod, hogy nem játssza el a nagymenőt, csak egyszerűen jól szórakozik. Amikor beszédet is tart, akkor meg mindenki dől a nevetéstől, olyan jó humora van. Nem csinál gondot a szereplésből, végtelen természetességgel hajítja maga mögé a magassarkúját a színpadon, ha épp ahhoz van kedve.

9 dolog, amiért imádjuk a ma 57 éves Emma Thompsont

4. Elismeri, ha nincs igaza

Sokan meglepődtek, amikor Emma Thompson aláírta azt a petíciót, amit Roman Polanski szabadon engedéséért indítottak kollégái. Ám egy 19 éves lány felkereste és ismertette vele Polanski molesztálási ügyének részleteit. A tények ismeretében Emma végül eltávolíttatta a nevét a petícióról.

5. Kiáll az emberi jogokért

Híres arról, hogy az angliai középosztályt milyen kényelmetlen helyzetbe hozta már párszor azzal, hogy kikelt ellenük a köztük jellemző rasszizmus ellen. 2003-ban örökbefogadott egy volt ruandai gyerekkatonát, hogy példát mutasson.

6. Viccet tud csinálni magából

Ha a közönség szórakoztatásáról van szó, bármikor előveszi az öniróniát és megosztja mindenkivel akár a legkínosabb történeteit is saját magáról. Ilyen volt az is, amikor a Jonathan Ross Show vendégeként elmesélte, hogy Skóciában kopogtattak nála egyszer a rendőrök, mert a szomszéd jelentette, hogy látott egy meztelen férfit ólálkodni Emma házának hátsó kertjében. Végül kiderült, hogy a szomszéd Emmát látta meztelenül, amint épp visszasétált a házba, miután megmerült a kert végében lévő patakban. Hány színésznő ismerne be egy ilyen incidenst úgy, hogy még nevet is saját magán?

9 dolog, amiért imádjuk a ma 57 éves Emma Thompsont

7. Szociális munkás akart lenni

Még a színészi karrier előtt arra készült, hogy idősekkel és sérült gyerekekkel dolgozzon, hogy megkönnyítse számukra a társadalomba beilleszkedést. Jó szíve van, segítőkész és nagyon emberi.

8. Példás családi életet él

A férjével, Greg Wise-zal már 1996 óta van együtt jóban-rosszban, és nevelik két gyermeküket úgy, hogy Emma sikeresen megtalálta az egyensúlyt a karrier és a család között. Amellett, hogy rendkívül sikeres, mégis a család az első a számára: “A család számomra mindennek a közepe. A család az emberi kapcsolatról szól, nem a vérvonalról.”

9. Senki sem néz ki olyan jól farmer kertésznadrágban, mint ő:

9 dolog, amiért imádjuk a ma 57 éves Emma Thompsont

Olvass még többet Emma Thompsonról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top