Sztárok

Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

Talán nem mindenkinek fekszik az angol humor, pláne, ha olyan pikírt, mint a Sütimester zsűritagjáé. Azt meg végképp nem várnád, hogy a ma 80 éves Mary Berrytől hallasz majd ilyen mondatokat.

Laza és szórakoztató, fittyet hány a korára és problémáira. Mary Berry ma 80 éves, és gyerekkora óta azt vallja: az élet minden pillanatát meg kell élni és ki kell élvezni, mert nem tudod, mennyi jut belőle. Márpedig ő aztán tudja, miről beszél. 13 éves korában gyermekbénulással került kórházba, aminek maradandó nyoma van: a bal keze és a gerince eldeformálódott, de úgy érzi, hogy roppant szerencsés.

“A mellettem fekvő lány belehalt ugyanebbe, szóval pontosan tudom, milyen mázlista vagyok. Mázlistának születtem” – mondta a mostanra nálunk is ismert Mary Berry, akinek életszeretete és életkedve könnyen átragad a környezetére. Az már csak hab a tortán, hogy mennyeien süt és főz.

Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

“Népszerű vagyok, és élvezem az életet, mert most aztán minden baromi könnyű, hiszen azt tehetek, amit csak akarok” – mesélte, és a Telegraph-nak adott interjúban azt is elmondta, szerinte Meryl Streep lenne a legalkalmasabb, hogy egy róla készülő filmben őt alakítsa. “Ő tudja, mi a dörgés, tud bulizni, el tudja engedni magát. Ez belülről jön.”

Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

Márpedig Berry tudja, mit beszél, de mindig tud olyat mondani vagy csinálni, amire nem számítanál tőle.

1. Ma is bulizik

“Ha jók lennének a lábaim, szerintem sok minit hordanék, de mivel nincs formás lábam, inkább a koromnak megfelelően viselkedek” – mondta két évvel ezelőtt Berry, aki pedig már hetven felett járt, amikor meghívták Ibizára egy esküvőre. Ha meg már ott volt, nem hagyta ki a klubokat, köztük a leghíresebbet, a Pachát sem.

“Néhányan elmentünk, velem korabeli párok, de csak mi, csajok bírtuk. Azok a ruhák, az a zene, és ahogyan a fiatalok táncoltak! Az egész egy nyúlüreghez hasonlított a sok kis teremmel és bárpulttal, szerencsére mindenhol lehetett egy jót inni. Nem akartam kihagyni semmit, hajnalig buliztunk.”

Mutatjuk, miről is beszélt:

2.  80 évesen lazább, mint más 20 évesen

Miközben minden trükköt ismer a konyhában, nem titkolja: imádja, ha megkönnyítheti a saját életét és az is biztos, hogy nem vaskalapos. “Az élet túl rövid ahhoz, hogy magunk csináljuk a leveles tésztánkat. Így is több katasztrofális süteményt sütöttem, mint amennyi meleg ételt tettem az asztalra. Ha tudod, csökkenteni kell a rizikót. És ez igaz az élet minden területére, fő a lazaság.”

3. Az önmegtartóztatás szerinte hülyeség 

Na, ezt ugyan nem Mary Berry mondta először, de ő ezt a bölcsességet be is tartja. “A sütemények igenis egészségesek, csak vékony szeletet kell belőle enni.”

Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

Szerinte, mindent ki kell próbálni, csak nem kell nagyot harapni. Legalábbis elsőre biztos nem.

4. Igazán nagy piás  

A Sütimester alatt is sokszor cukkolta Paul Hollywood, hogy szereti a jó italokat. “Igen, és nemcsak nézem őket, annak nem is lenne értelme” – magyarázta. “A minőség fontos, ezért sem használnék például rumaromát rum helyett. Arról nem is beszélve, hogy ha a rumból marad, azt meg is ihatom.”

Erről Paul Hollywood is vicces sztorikat tud, mivel Berry “nagy piás” hírében áll, és nem is tagadja, szereti a jó italokat, bár nem literszámra.

5. Így manipulálja a családját

“Ha tudni akarod, mi van éppen a kamasz gyerekeddel, etesd meg alaposan, teli hassal bárki bármire válaszol” – állítja Berry, aki szerint így lehet mindenkit manipulálni, és ő ezt nem fél kihasználni. 

Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

Berrynek az orvosai azt mondták, fejlődési rendellenessége miatt nem lehet gyereke, végül két fia és a lánya született. William 19 éve korában autóbalesetben meghalt, és Berry szerint a családja azóta még inkább összetart, és kivételesen szoros a kapcsolata a férjével és a gyerekeivel.

Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

6. Konyhában teszteli az embereket 

 “A sütés az életre tanít. Például, ha siettetsz valamilyen folyamatot, akkor borítékolható a csalódás” – magyarázta Berry, aki szerint elég megnézni, ki mit és hogyan csinál a konyhában, máris tudod, mire számíthatsz tőle. 

Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

“Én például tudok rétest csinálni, és meg is tudom tanítani annak, aki egész reggel a konyhában akar állni ezért. Én viszont nem akarok, és kész tésztát veszek, vagyis szeretem a kényelmet.”

7. Bármit érez, azt kiadja magából

“Vannak hibáim, például sót teszek a süteménybe cukor helyett, beesik a piskótám közepe, de ez is mind jó, mert ilyenkor együtt tudunk sajnálkozni.”

A sztárcukrász szerint nem szabad lebecsülni egyetlen közös élményt sem, és egyetlen érzést sem. “Minden érzésemet kiadom magamból, ez nagyon egészséges.”

Hét dolog, amit nem várnál a 80 éves Mary Berrytől

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top