Sztárok

Elhunyt a Star Wars R2-D2-jének építője, Tony Dyson

A Star Wars egyik legendás karakterének atyja 68 évesen, Máltán hunyt el.

Tony Dyson a máltai Gozo szigetén élt. Miután több napja nem látta őt senki, barátai riasztották otthonához a rendőrséget, akik azonban már holtan találtak rá.

Leghíresebb alkotása a Star Wars közkedvelt robotja, a kék-fehér színű R2-D2 volt, amelyet Ralph McQuarrie és John Stears tervei alapján épített a Star Wars: Egy új remény című filmhez.

Elhunyt a Star Wars R2-D2-jének alkotója, Tony Dyson

Az Emmy-díjra jelölt filmes a Star Wars mellett olyan sci-fi alkotások különleges effektusain is dolgozott, mint a Superman 2. és az 1979-es James Bond-film, a 007 – Holdkelte. Emellett tervezett és épített robotokat a világ legnagyobb elektronikai vállalatainak, köztük a Sonynak, a Philipsnek és a Toshibának is.

“Légy játékos, soha ne hagyd abba a játékot. Ha úgy nézel az életre, ahogy valóban kellene, élvezve, akkor nagyon kreatívvá válsz” – nyilatkozta decemberben az 1990 óta Máltán élő szakember a The Times of Malta című lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top