nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Vajúdás élőben: megszületett Viktória hercegnő második gyereke

Vajúdás élőben: megszületett Viktória hercegnő második gyereke

Tegnap este megszülte második gyerekét a Viktória svéd trónörökösnő, mindezt a hercegnő férje, Dániel herceg jelentette be az alattvalóknak.
NLCafé
f Ajánlom

Megszakították adásaikat a svéd televíziók és rádiók, amikor kiderült, Viktória trónörökösnő vajúdik, így “élőben” izgulhattak a svédek leendő királynőjükért. A hercegnő első gyermekét, Estelle-t is a stockholmi Karolinska Hospitalban hozta világra, most is itt gyűlt össze a sajtó várva a híreket.

Megszületett Victoria hercegnő második gyereke

Amúgy nem meglepő, hogy ilyen figyelem övezte a szülést, hiszen Viktória hercegnő második terhessége alatt még az is hírnek számított, amikor kettőt rúgott a baba:

A kisfiú végül tegnap este 20.28 perckor született meg. Másfél órával később Dániel herceg jelentette be a jó hírt, hogy baba és mama is jól vannak, továbbá hogy a kis hercegnek egyelőre nincsen neve.

Megszületett Victoria hercegnő második gyereke

Svédországban az elsőszülött a trónörökös, és bár a baba kisfiú, nem előzi meg nővérét, mindenki kedvencét, Estelle hercegnőt, így ő a harmadik a trónra várók sorában.

Prinsessan Estelle har på morgonen besökt Karolinska sjukhuset och träffat sin lillebror. Hela familjen har nu lämnat sjukhuset och är hemma på Haga slott. Alla mår bra och är mycket glada.

Közzétette: Kungahuset – 2016. március 3.

“Azt kértük, négy évvel ezelőtt, hogy tartsák tiszteletben a lányunk születését, és hagyjanak nekünk teret a magánéletre, amit meg is kaptunk. Hatalmas köszönet ezért” – mondta Daniel herceg, aki most is reméli, hogy hasonlóan bánnak majd velük.

Megszületett Victoria hercegnő második gyereke

Ma egyébként Svédország-szerte órákon át zúgnak majd a harangok, s a herceget a hadsereg ágyúlövésekkel, az alattvalók pedig utcabálokkal köszöntik. XVI. Károly Gusztávnak alkotmányos kötelezettsége, hogy hivatalosan is tájékoztassa kormányát a királyi család új tagjának világrajöveteléről, ezért a kabinet ma 11 órakor összeül a palotában. Ezt követően 12.15-kor a palota hatalmas kápolnájában Te Deumot mutatnak be a királyi család, a kormány, a diplomáciai testület és az egyházak képviselőinek jelenlétében.

Viktória hercegnő húga a közösségi oldalon gratulált:

Megszületett Victoria hercegnő második gyereke
Megosztás Facebookon