Sztárok

Dobó Kata ma 42 éves, de nem fog rajta az idő

1997-ben ismerte meg a nagyközönség a nevét, amikor A miniszter félrelép című filmben szerepelt. Ennek már 19 éve, de a ma 42 éves Dobó Katán egyszerűen nem fog az idő.

Most már nem bánja, ha a szép nőnek látják, mert úgy érzi, eleget bizonyított már, hogy ne csak a külseje alapján ítéljék meg. A ma 42 éves Dobó Katát rengeteg szerepben láthattuk, sokszor fajsúlyos női karaktereket formál meg, mint például Stuart Máriát.

“Az életben egy kicsit bizonytalanabb vagyok. Folyamatosan megkérdőjelezem, jó-e az, amit csinálok. Nagyon hálás vagyok ezekért a szerepekért, mert mindegyikből marad bennem egy kicsi” – mondta Dobó Kata az NLCafé korábbi interjújában.

Annak idején, 19 évvel ezelőtt A miniszter félrelép sok szempontból fordulópont volt a színésznő életében. Akkor ismerte meg Andy Vajnát, akivel nyolc évig éltek együtt Los Angelesben. A producer javaslatára változtatta meg a nevét Kovács Katalinról Dobó Katára, ráadásul a filmszerep meghozta számára az ismertséget is.

“Annak idején mielőtt megkaptam volna A miniszter félrelép főszerepét, megkérdezte Andy, tudom-e, mi vár rám, ha elvállalom ezt a szerepet. Éreztem, hogy azt kell mondanom, tudom. Ha előre látom, hogy ez azzal jár, hogy rengetegen belemásznak a magánéletembe, akkor lehet, hogy nemet mondtam volna a szerepre. Ha ma valaki sztár akar lenni, pontosan tisztában van vele, mire kell számítania. Korábban nem így volt.”

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a színésznő megtalálta az egyensúlyt, és néha betekintést enged a magánéletébe. Például a Hal a tortán forgatásán 3 évvel ezelőtt a stábnak megmutatta az otthonát.

A Hollywoodban töltött időről ritkán beszél és nem is szívesen, de nem azért, mert titkolnia vagy szégyellnie kellene valamit. 

“Hollywoodról pedig azt gondolom, hogy az egy nagyon nehéz világ, és másmilyen, mint amilyennek hisszük. Én mindenkinek drukkolok, aki ott próbálkozik, csak ne törjenek pálcát felettem. Tudod, hány évig hallgattam én azt, hogy miért nem sikerült?. Miért? Mit ígértem? És kinek?”

Kasza Tibinek is nehéz volt kiszednie belőle régi emlékeket, milyen volt például, amikor világsztárokkal találkozott, mint Brad Pitt.

Éppen ilyen ritkán beszél kislányáról is, de az anyai büszkeségnek hála, azért időről időre láthatjuk Dobó Kata csodaszép lányát, Szofit, aki idén négyéves. Ahogy egy korábbi riportban mesélte, a negyven kevésbé viselte meg, mint annak idején a harminc, és ez valószínűleg a kislányának köszönhető. 

A negyvenedeik születésnapjáról így beszélt:

Úgy érzi, hogy 19 évvel ezelőtt beskatulyázták, és bár Dobó Kata bikinire vagy fehérneműre is levetkőzik a szerepei kedvéért, a hétköznapokban szégyellős.

Ritjka pillanat: Dobó Kata bikiniben.
Ritka pillanat: Dobó Kata bikiniben. “Egy újság kedvéért sosem vetkőznék le.”

“Azóta valahonnan valahova eljutottam. Mindenkinek van egy fejlődési szakasza, nekem is. Velem kapcsolatban azonban, úgy érzem, működik a kettős mérce. Nem tekintem magam áldozatnak, és  nem tudom, én kellek-e hozzá, hogy ez megforduljon.”

A színésznő furcsa módon nem szeret reflektorfényben lenni, és saját bevallása szerint nem is tudja nagyon eladni magát. A jótékonyság viszont más kérdés, szívügye a  Hospice Alapítvány, amiért hajlandó vállalni a szereplést is.

Percekkel a koncert előtt a MÜPA-ban. Ma ünnepelünk. Elkezdődött a 25. jubileumi év a Magyar Hospice Alapítvány számára….

Közzétette: Dobó Kata hivatalos oldala – 2016. január 3.

Jelenleg nemcsak a karrierjével, de a magánéletével is elégedett. Párja Anger Zsolt, akivel egy közös munka során szerettek egymásba. 

Nézd meg, milyen időtlen szépség a színésznő: 

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top