Sztárok

Czeizel kislánya képzelt apa vezetéknevét kaphatja

Egy mód azonban mégis van, hogy Czeizel Endre nevét viselhesse a kicsi. Az ügy végéig azonban több éves pereskedés vár a felekre.

Sírva vette tudomásul Czeizel Endre kiskorú gyerekeinek édesanyja, hogy mesterséges megtermékenyítéssel született lánya miatt feljelentést tettek ellene – írja a Story magazin.

A vád emberi szerv jogosulatlan felhasználása, a spermadonor nyilatkozaton ugyanis nem az augusztusban elhunyt Czeizel Endre aláírása szerepel. Emiatt akár nyolc évre is elítélhetik a fiatal szeretőt, Dórát, aki közel tíz évvel ezelőtt egy kisfiúnak, másfél éve pedig kislánynak adott életet. Az öröklésnél azonban a vérségi rend a meghatározó, nem az, hogy házasságon kívüli-e a gyermek. Azonban, ha bebizonyosodik, hogy Czeizel Endre kislánya törvénytelen úton fogant, módosíthatják Fannika anyakönyvi kivonatát, és akár az öröklésből is kizárhatják.

Czeizel kislánya képzelt apa vezetéknevét kaphatja

“Ebben az esetben képzelt apa neve lesz beírva Czeizelé helyett, és a kislány egy fillért sem fog örökölni, mert a hagyatéki eljárás során a közjegyző biztos, hogy nem ítéli meg neki. Az édesanya polgári peres eljárásban tudja bebizonyítani, hogy Czeizeltől van a gyerek, tehát mégis jár neki az örökség. Akár évekig is elhúzódhat ez a kusza ügy” – magyarázta a Story magazin által megkérdezett jogi szakértő.

Czeizel kislánya képzelt apa vezetéknevét kaphatja

Czeizel Endre hagyatéka körül tehát óriási a felfordulás, de a genetikus professzor korábban a nevére vette mindkét Dórától született gyermekét, ráadásul DNS teszt is bizonyítja a vérségi kapcsolatot Fannikával, az ügy tehát ennek fényében inkább csak kusza, mintsem nagy hatással lenne az öröklési eljárásra. Mivel Czeizel Endre korábban állítólag létező végrendeletének nyoma veszett, így a hagyatéki eljárás a normális öröklési rend keretében zajlik.

“Czeizel első házasságából született három gyereke, az özvegye és Dóri két gyermeke részesül az örökségből egyenlő arányban. Azaz egyhatod részt kap mindenki” – mondta Lichy József, a fiatalasszony ügyvédje a Story magazinnak.

Czeizel kislánya képzelt apa vezetéknevét kaphatja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top