Sztárok

5 ok, amiért szeretjük a ma 55 éves Eszenyi Enikőt

A debreceni színjátszó csoporttal ideutaztunk Budapestre egy József Attila-esttel. Emlékszem, az akkori Testnevelési Főiskola kertjében, az egyik fánál térdeltem, és imádkoztam, hogy "Istenem, add, hogy színésznő lehessek!" Tizenhét voltam, és nagyon megjegyeztem, melyik fánál imádkoztam. – Összegyűjtöttünk néhány dolgot, hogy miért is lenne üresebb a világ Eszenyi Enikő különleges kisugárzása nélkül.

1. Mert számára színház az egész világ

Eszenyi Enikő már fiatal kislány korában eldöntötte, hogy színpadon szeretne szerepelni. Akkor balerinának készült, később pedig már az irodalom és a dráma szeretetének bűvkörében élt.

“Egészen kis koromban, négyévesen kitaláltam, hogy balerina leszek, és Budapestről kaptam is balettcipőt, hű, az nagyon nagy szó volt! Aztán később a gimnáziumi negyedik osztályban, mindenkinek be kellett írni, hol akar továbbtanulni. Mindenki orvos akart lenni, én meg beírtam: színésznő.”

5 ok amiét szeretjük a ma 55 éves Eszenyi Enikőt

2. Mert szerinte sincs szenvedély nélkül értelme az életnek

Az egyik legbefolyásosabb magyar nőnek választott Eszenyi Enikő mindig is hitt abban, hogy apró dolgokkal is befolyásolhatja a világ jó irányú fordulatait. Ilyen lehet akár egy ima is, ami saját világát változtatta meg. Ha nem is teljes egészében ennek tudható be sikere, a szenvedély minden mondata mögött ott van.

“Még gimnázium alatt, a debreceni színjátszó csoporttal ideutaztunk Budapestre egy József Attila-esttel. Emlékszem, az akkori Testnevelési Főiskola kertjében, az egyik fánál térdeltem, és imádkoztam, hogy “Istenem, add, hogy színésznő lehessek!” Tizenhét voltam, és nagyon megjegyeztem, melyik fánál imádkoztam” – mondta korábban az Origónak.

5 ok amiét szeretjük a ma 55 éves Eszenyi Enikőt

 

3. Felnéz a nagyokra

Eszenyi Enikőnek egyik legnagyobb élménye volt, hogy pályájának elején Ruttkai Évával került egy öltözőbe. Mint mondta, ez nem csupán jelmezcseréről szólt, hanem egy különleges kapcsolatról, melyből rengeteget tanult, és megihlette. A másik nagy színésznő, akinek munkássága előtt ma is fejet hajt, Törőcsik Mari.

Eszenyi Enikő felköszöntötte Törőcsik Marit a színésznő 80. születésnapján
Eszenyi Enikő felköszöntötte Törőcsik Marit a színésznő 80. születésnapján

“Az, hogy két ilyen csodálatos színésznővel együtt lehettem, sokat jelentett. Minden kitisztult. Láttam a morális hozzáállásukat a munkához, azt, ahogyan felépítettek egy szerepet. Ez nagy iskola volt. Ezt nem lehet tanítani, ezt csak egy kivételes művész munkáján keresztül érted meg” – mondta évekkel ezelőtt a szinhaz.hu-nak.

Ruttkai Évával
Ruttkai Évával

4. Fantasztikus kisugárzása és humora van

Eszenyi Enikőnek nincs olyan szerep, olyan smink vagy jelmez, ami nem állna jól. Mindenben megtalálja a humort és a szépséget. Bármire képes a színpadon, még arra is, hogy Kern Andrást, akivel a Ragyogj, ragyogj csillagomban játszott először együtt a Vígszínházban, egyszerűen leköpje tejjel.

Kern Andrássl egy színpadon
Kern Andrással egy színpadon

Ráadásul Eszenyi Enikő saját közösségi oldalán még malacorral is megosztja a vicces képeket.

Fotó: facebook
Fotó: facebook

5. Eszméletlenül jól néz ki

Noha Eszenyi Enikő 55 éves, 20 éveseket megszégyenítő alakja és tökéletes bőre van. Irigyeljük is ezért, de azzal nem megyünk sokra, inkább megmutatjuk hogyan lubickol Eszenyi Enikő.

Nyáron a Blatonban úszva mutatta meg Eszenyi Enikő bomba alakját Fotó: facebook
Nyáron a Blatonban úszva mutatta meg Eszenyi Enikő bomba alakját Fotó: Facebook

Ezzel a képpel pedig búcsúzunk, és hozzátesszük gyorsan, hadarva, hogy a kép 2011-ben készült.

5 ok amiét szeretjük a ma 55 éves Eszenyi Enikőt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top