Sztárok

Szépségtippek a királyi udvarokból

Egy királyné nem léphet ki az utcára slamposan, úgymond munkaköri kötelessége, hogy mindig fess legyen. Diana hercegnő például a mérsékelt sminkben hitt. És a többiek?

Grace Kelly, monacói hercegné 

Szépségtippek a királyi udvarokból (még nincs kész)

Grace Kelly, Monaco egykori hercegnője és egyben II. Albert monacói herceg édesanyja azt mondta, hogy szerinte minden a kéznél dől el. “A kezünkön látszik leghamarabb, hány évesek vagyunk” – állította. Kelly ennek köszönhetően napi háromszor is, már-már szertartásosan kenegette különböző típusú és állagú krémekkel a kezét, és a képek alapján elmondhatjuk: a kúra sikeresnek bizonyult. 

Katalin hercegné

Szépségtippek a királyi udvarokból (még nincs kész)

Bár azt hinnénk, hogy a hercegnőknek házi kozmetikusok keverik a jobbnál jobb krémeket (nyilván akad köztük ilyen is), Katalin hercegné mégsem esik túlzásba, amikor hidratálót választ. Egy bárki számára elérhető Nivea a kedvence. A ráncok ellen szintén nem luxusholmikkal küzd. Vilmos herceg felesége rózsaolajat ken az arcára. Katalin hercegné egyébként az év legjobban öltözött nője lett idén. 

Mária Antónia francia királyné 

Szépségtippek a királyi udvarokból (még nincs kész)

Mária Antónia, Mária-Terézia tizenötödik gyermeke volt, és miután XVI. Lajos feleségül vette, francia királyné lett. Híres arcpakolását máig használják a francia nők. A recept egyszerű: 2 teáskanál konyakot, 1/3 csésze tejport, egy tojásfehérjéjét és egy fél citrom kifacsart levét össze kell keverni, majd alaposan felvinni az arcra. A konyak összehúzza a pórusokat, a tojás regenerálja a bőrt, a citrus pedig elválasztja az elhalt bőrréteget az arctól.   

Diana herecgnő

Szépségtippek a királyi udvarokból (még nincs kész)

Diana hercegnő égszínkék szeme férfiak és nők millióit igézte meg világszerte. Mary Greenwell sminkmester 1991-ben kezdett dolgozni a hercegnővel – Diana és Károly herceg házassága ekkor már romokban hevert, de csak egy évvel később költöztek külön. Greenwell volt az, aki lebeszélte a hercegnőt arról, hogy kék szeméhez kék színű kontúrt használjon.

“Nem passzolnak egymáshoz – Diana egyébként mérsékelten sminkelte magát, néha úgy tűnt, mintha nem kent volna semmit az arcára. Fantasztikus bőre volt, és mindent megtett érte, hogy fiatalos maradjon. Például a poharat is letette, miután megtudta, hogy alkohol öregíti a bőrt.”

A hercegnő kedvenc tiaráját egyébként a minap Katalin hercegné viselte egy diplomatáknak rendezett fogadáson. 

II. Erzsébet királynő

Szépségtippek a királyi udvarokból (még nincs kész)

II. Erzsébet brit királynő odavan a rúzsokért. 1952-es koronázására saját színt kevertetett ki egy kozmetikai céggel, melynek a neve “The Balmoral Lipstick”. A balmorali kastély a királyi család skóciai rezidenciája, többnyire víkendeken használják. A királynő egyébként azóta ezt a színt használja minden nyilvános eseményen, és ezt kente magára szokásos évi karácsonyi beszéde előtt is: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top