Sztárok

4 drámai sorsú híresség, akinek a története könnyeket csal a szemedbe

A pénz, a hírnév és a csillogás még nem garancia a boldog életre. A legtragikusabb sorsú sztárok azok, akik már nem lehetnek köztünk, de olyanok is akadnak, akiknek nem mindennapi tragédiákat kellett átélniük az életben.

Charlize Theron – Az anyja a szeme láttára gyilkolta meg az apját

Charlize Theron Hollywood egyik legfinomabb szépsége, akinek olyan nemesi a kisugárzása, hogy szinte le mernénk fogadni, hogy gazdagabb családból származik. Ennél nem is tévedhetnénk nagyobbat. Az apja egyenesen horrorfilmbe illő figura volt, nemcsak egy bipoláris személyiséggel “megáldott”, alkoholista szörnyeteg, hanem mellette még egy igazi agresszív féreg, aki folyamatosan zaklatta a családtagjait.

Charlize Theron 17 évesen (balra), Charlize és Sean (jobbra)
Charlize Theron 17 évesen (balra), Charlize és Sean (jobbra)

Többévnyi lelki és fizikai bántalmazás után tizenöt éves korában történt meg a fordulópont: Charlize édesanyja a lány szeme láttára lőtte agyon a férjét önvédelemből, mivel a férfi végezni akart a családjával. Azóta láthatóan túltette magát a történteken, bár a Sean Penn-nel való kapcsolatának hirtelen és azóta is magyarázat nélkül maradt vége szakadása azért mindenképp gyanús, már csak azért is, mert Pennről rossz nyelvek azt beszélik, hogy több korábbi kapcsolatában is bántalmazta a párját. Talán Charlize Theronnál kísértett a múlt…

Charlize Theron és édesanyja
Charlize Theron és édesanyja

Liam Neeson – Egy tragikus síelés és egy drogos fiú

Liam Neesont az első tragédia egy baleset kapcsán érte, amikor a kétezres évek elején súlyos motorbalesetet szenvedett, amibe kis híján belehalt. De ez a történet sehol sincs ahhoz képest, ami hat évvel ezelőtt történt síelés közben.

Liam Neeson motorbalesete után
Liam Neeson motorbalesete után

A színész a feleségével, Natasha Richardsonnal, valamint a két fiukkal ment el síelni, csakhogy az asszony nem viselt sisakot, és beütötte a fejét. A sérülés nem tűnt komolynak, és maga Richardson sem akart vele orvoshoz menni, ám nem sokkal később összeesett és meghalt. A halálát egy vérrög okozta. Azóta csak annyit tudtunk, hogy Liam Neeson a gyászában sűrűn nyúlt alkoholhoz. Idén tavasszal a pár idősebb fia, az azóta közel húszévessé vált Micheál arról mesélt, hogy sokáig nem tudta feldolgozni anyja váratlan halálát, és az egész tinédzserkorát vad partizással és drogozással töltötte, apja “legnagyobb örömére”.

Liam Neeson és Natasha Richardson
Liam Neeson és Natasha Richardson

Britney Spears – Idegösszeomlások sora

Nem sok híja volt annak, hogy Britney Spearst a popszakma azon nagyjai közé soroljuk, akik rövid felemelkedés után a mélyben, majd a temetőben találták magukat. A kétezres évek elején Spears neve jelentette a popszakma csúcsát, és miután maga mögött hagyta a “szűz énekesnő” felépített és hazug imázsát.

Britney két korszaka
Britney két korszaka

Jött a féktelen bulizások és pasizások korszaka, majd a korai anyaság és a furcsa, se veled, se nélküled házasság a “szeme sem áll jól” Kevin Federline-nal, egykori háttértáncosával. A helyzet 2006-ra odáig fajult, hogy gyakorlatilag élőben, napról napra jól követhetően kapott idegösszeomlást a saját rajongói és a nagyvilág előtt, és ennek az egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor hirtelen felindulásból kopaszra vágatta a fejét. Rehabról rehabra járt, autóbalesetet okozott, gyámság alá került, és alkalmatlannak találták a saját gyerekei nevelésére, hogy csak néhányat soroljunk fel a mélyrepülés állomásaiból. Két-három évnyi pokoljárás után az énekesnő lenyugodni látszik, és bár azokat a csúcsokat már nem fogja újra meghódítani, ahol régen járt, de úgy fest, ismét boldog, és ez a legfontosabb.

4 drámai sorsú híresség, akinek a története könnyeket csal a szemedbe

Keanu Reeves – A legszomorúbb hollywoodi

Sok olyan sztárt találni a világon, akinek a csillogó karrierjét beárnyékolja egy tragédia, de olyanból nagyon kevés akad, aki tragédiák egész sorával küzdött meg az élete során. Az egész már hároméves korában elkezdődött, amikor az apja lelépett a családtól, ők pedig az anyjával városról városra vándoroltak a jobb élet reményében. Keanu ezt nehezen viselte, több iskolából is kirúgták, végül az érettségit sem tudta letenni. Mondhatni, hogy ezért talán kárpótolta őt a csodás karrierje, de az még éppen csak beindult, amikor drogtúladagolásban meghalt a legjobb barátja, a színész River Phoenix.

Keanu Reeves és River Phoenix, Otthonom, Idaho c. filmben
Keanu Reeves és River Phoenix, az Otthonom, Idaho c. filmben

A kilencvenes évek végére az élete újfent helyreállni látszott, amikor szerelme, Jennifer Syme nyolc hónapra, halva szülte meg közös gyereküket. Ez a tragédia szétszakította a szerelmüket, majd nem sokkal ezután Syme autóbalesetben meghalt. Ezután Reeves húgát leukémiával diagnosztizálták, ő pedig mellette állva segített neki a betegségben. A sok tragédiának híre ment, és Keanu Reevesről “sad Keanu” (szomorú Keanu) néven még mémek is készültek, amiken szomorúan ülve néz maga elé. A jó humorérzéket jelzi, hogy ezeken ő is csak nevetni szokott.

Egy gonosz mém Reeves depressziós hangulatáról
Egy gonosz mém Reeves depressziós hangulatáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top