Sztárok

Várkonyi Andrea ma 41 éves: imádkoznak értünk az online istentiszteleten

Akár úgy is láthatnánk Várkonyi Andreát, mint tökéletes 21. századi teremtést, aki megtestesít mindent, amire ma a nő vágyik, szeretné elérni, és el is érte. Várkonyi Andrea ma 41 éves, és annak ellenére, hogy elképesztően jól néz ki, ő inkább struccpolitikát folytat, és jó időre 38-nak kiáltotta ki magát. Ennek már második éve.

Várkonyi Andrea nem tagadja, hogy nagyon sokszor megdöbbenti őt a saját kora, pedig nézzünk rá, elbűvölően szép, és a fél ország miatta nézi a híradót árgus szemekkel, ha pedig mosolyog is, sokak elveszítik a fonalat. Na persze nem az van, hogy Andrea naponta pánikol a kora miatt – nem is lenne rá ideje –, csak amikor a születésnapja közeleg, nem szeret belegondolni a számokba.

“Nem tudom, hogyan fogjuk ünnepelni a születésnapomat. Egyelőre teljes a csend, főleg mivel hétköznapra esik, nem is terveztünk még semmit. Nóri biztosan megint kitalál valamit, amit imádni fogok, és torta is lesz. Azt ketten szokták megvenni Gáborral. Tavaly egyébként konkrétan kiborultam! Közöltem az ismerőseimmel, hogy innentől tíz éven keresztül azt fogom mondani, hogy 38 vagyok. A 39 túl átlátszó, a 37 pedig túlzás lenne, így maradt a 38 mint arany középút. Idén már jobb a helyzet. A pánikon felbuzdulva Azurák Csaba adott nekem egy nagyon aranyos ajándékot, egy tollat. Mivel nekünk mindig van egy a kezünkben az adás alatt, vett egy gyönyörű szépet, és belegravíroztatta, hogy “forever 38″. Azóta is nagy becsben tartom.”

Hiába annyi idős, amennyi, smink nélkül is csodaszép Várkonyi Andrea, ennek ellenére, ha egy negyven év feletti nőket célzó reklámot lát, elveszíti a fonalat.

“Totálisan kiborulok azon is, és közlöm, hogy nem, ezt nem nekem találták ki, mert én nem így nézek ki” – nevetett Andrea.

És valóban! Ennél a pontnál igyekeztem megtudni Várkonyi Andrea örök fiatalság receptjét, de erre sajnos ő sem tudta a választ.

“Reményteli arccal szoktak rám nézni az emberek, és kérdezik ugyanezt, de sajnos nem tudom. Egyszerű genetika, szerencsém van. Nem tartok különleges diétákat, és bevallom őszintén, kozmetikusnál is kétszer jártam életemben nagy kezelésen. Van egy teljesen egyszerű, de nagyon jó minőségű hidratáló krémem, ennyi, amit pluszban hozzáteszek.”

Várkonyi Andrea (Fotó: Gálos Mihály Samu)
Várkonyi Andrea (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Mi nem távolodunk, hanem egyre közelebb kerülünk egymáshoz

A párjával, Bochkor Gáborral az idő múlásával nem távolabb, hanem egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

“Nem tudom megmagyarázni, miért van ez, de szerintem a mindenek feletti ragaszkodás lehet az oka. Tudom, hogy bármi történik, egy csapat vagyunk, és mindent végigcsinálunk, számítunk a másikra, és közben egymásról és magunkról is sokat tanulunk. Természetesen nem azt mondom, hogy a mi kapcsolatunk mindig tökéletes, sőt sosem volt az, de szerintem nincs is olyan. Meg kell tanulni kezelni egymást, és mivel mindketten erős egyéniségek vagyunk, van véleményünk, ezek olykor különböznek, és közös nevezőre kell jutni.”

A közös pont megtalálása pedig, ha épp nem működik szóban, akkor előkapják a telefont és inkább SMS-ben intézik a vitát, aminek szintén megvan a varázsa.

“Nem úgy kell elképzelni, hogy nem értünk egyet, és akkor azt mondjuk, hogy jó, akkor te a szoba egyik végébe, én a másikba, és vidd a telefon” – nevetett Andrea. – Ha éppen úgy adódik, és úgy jön ki a lépés, akkor SMS-vita folyik. Ez azért remek dolog, mert a másik nem tud belevágni a szavadba, hiszen írod, és végig kell olvassa az érvelést, ezzel együtt pedig hamarabb vége is lesz a vitának, mert mindenki elmondhatja a véleményét, és megbeszéljük.”

Andrea, Nóri és Gábor (Fotó: Várkonyi Andrea hivatalos oldala)
Andrea, Nóri és Gábor (Fotó: Várkonyi Andrea hivatalos oldala)

A makói hagyma méretén nem tudott túljutni

A nemrég bóbiskolással gyanúsított Azurák Csaba és Várkonyi Andrea szintén remek páros, de ugye teljesen más kapcsolatot ápolnak. Andrea azt mondja, már érti, hogy annak idején Bochkor Gábor és Boros Lajos miért nem jártak össze: elég volt a munkakapcsolatból kialakult jó viszony.

“Csabival mi több mint tíz éve ismerjük egymást és hat éve szinte naponta találkozunk. Már összefonódott a munka és a másik személye ezért a stúdión kívül csak nagyon ritkán beszélünk. Odabenn azonban tökéletes az összhang. Annak ellenére, hogy nem látszik az adásban, mi rengeteget nevetünk. Csabinak elképesztő humora van, én pedig tökéletes alany vagyok, mert két hét elteltével ugyanazon a poénon újra hahotázva nevetek. Arra is volt példa nemrég, hogy a makói hagymák méretéről szóló anyagot nem tudtam elmondani rendesen, mert éppen előtte Csabi poénkodott. Mikor azt látod és hallod a perifériádból, hogy a melletted ülő nyüszítve nevet, hiába minden, csak a kollégákban bízhatsz, hogy időben elveszik a képet.”

Imádkoznak értünk az online istentiszteleten

Mindig is hangsúlyozta Várkonyi Andrea, hogy esze ágában sincs otthagyni munkahelyét, noha felreppentek ilyen hírek is. Köszöni szépen, ő remekül érzi magát a Tények hírműsorvezetői és szerkesztői székében. Néha azonban eljön egy pont, amikor telítődik, és ki kell ereszteni a gőzt.

“Hiába nevetünk sokat akkor, amikor a néző nem látja, rengeteg rossz hír megy át rajtunk. Míg bárki más elkapcsolhat, nekünk végig kell olvasnunk az összes természeti katasztrófát, gyilkosságot, balesetet és ez rajtunk, mint egy csatornán, végigmegy. Éppen ezért három-négy havonta úgy érzem, telítődöm, és olyankor ki kell szakadjak kicsit. Ezeket a szabadságokat legtöbbször a családra és magamra szánom, ilyenkor szoktam elutazni akár egyedül vagy barátnővel, a családdal.”

Azurák Csaba és Várkonyi Andrea a Tények műsorvezetői
Azurák Csaba és Várkonyi Andrea a Tények műsorvezetői

Várkonyi Andrea idén például Venezuelában járt, már negyedszer, ahol rengeteg pozitív élményben volt része és teljesen ki tudott kapcsolódni. De mint mondja, nemcsak ő érzi, hogy ezekre a hetekre óriási szüksége van.

“Néhány hónapja teljesen ledöbbentem, mikor kaptam egy levelet, hogy tudom-e, hogy értem imádkoznak egy online istentiszteleten. Nagyon furcsa érzés volt, mikor belehallgattam, és konkrétan tényleg azt mondta a pap, hogy imádkozzunk Várkonyi Andrea nővérünkért és Azurák Csaba testvérünkért, hogy fel tudják dolgozni azt a sok rosszat, amiről be kell számoljanak. Megdöbbentő volt és tanulságos.”

“Kicsim ezt, hogy bírod?”

A rengeteg teendője mellett Várkonyi Andrea még Szegedre is jár, ahol pszichológiát hallgat az egyetemen. Most harmadéves.

“Az édesanyám meg szokta kérdezni, hogy “Kicsim, ezt hogy bírod?” Erre azt szoktam mondani, hogy ami érdekli az embert, arra szakít időt. Az orvosi egyetemen megtanultam tanulni, így én javarészt csak élvezem az órákat és a tudást. Néha mondjuk így nehezebb összeegyeztetni a mindennapjaimmal, mert éjszakai tanuló vagyok, de mivel szeretem, megoldom” – mondta mosolyogva.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top