Sztárok

Ági, a Konyhafőnök győztese: “Tudtam, hogy én nyerek”

Le sem tudom tagadni, hogy igazi rajongója vagyok a Konyhafőnök című műsornak, mert egyszerűen szórakoztatónak és hasznosnak is gondolom. Külön öröm, hogy ezúttal nő nyerte meg. Orbán Ágival beszélgettem, aki személyes kedvencem volt a versenyben.

Te vagy az első nő, aki megnyerte ezt a műsort. Az előző széria győztese, Domi azt mondta, hogy a nők szerinte hajlamosak túlbonyolítani a dolgokat, ezért nem nyernek. Te hogy látod?

Úgy, hogy meg kell mutatni a férfiaknak. De komolyra fordítva, nincs különbség férfi és nő között a konyhában. Ott a versenyben bele lehet esni abba a hibába, hogy túlbonyolítjuk a dolgokat. Erőltetett tányér helyett azt kell csinálni, amit én jónak gondolok. Nekem is volt ilyen hibám, éppen Pierre hívta fel rá a figyelmemet. Utána már nem bonyolódtam bele semmibe.

Ági, a Konyhafőnök győztese:

Úgy láttam, hogy a kritikák benned nagyon megmaradtak. Például, amikor először voltál konyhafőnök, utána visszafogottabb lettél.

Nem voltam még ilyen helyzetben. Az, hogy a gyerekeimet hogyan navigálom, és hogyan szólok rájuk, az más kérdés. Konyhafőnökként tartottam magam, és túl erőszakos voltam. Megtanultam, hogy van, amikor engedni kell. Egy csapat vagyunk, feltételezem, hogy jót akarnak a többiek is.

A későbbi csapatmunkánkon is látszott, hogy Dominak vagy éppen Bernáth József séfnek már alaposan átgondoltan adod ki a feladatokat, és meghallgatod őket is.  Te hogy emlékszel erre?

Amikor a séf beállt, azt nem hittem el. Gegnek gondoltam, hogy Józsi tényleg lejön majd, ezért is választottam olyan részmunkát, hogy azon ne menjen el az egész feladat. Arra tippeltem, hogy beküldenek majd valakit az előző szériából vagy egy korábbi versenyzőt, akire nagyon oda kell figyelni. De úgy láttam, Józsi is meglepődött. Később beszélgettünk, és ahogy az adásban is mondta, félelmetes élmény volt neki lent állni.

Ági, a Konyhafőnök győztese:

Neki stresszes volt az is, ahogyan Fördős Zé mondta, hogy még mennyi ideje van. Rád is így hatott?

Engem segített az óra, a stressz jó barát. Így mindig tudtam, hogy állok, mennyi időm van, és abba mi fér majd bele.

Mik voltak a gyengéid vagy éppen a erősségeid?

A jó idegrendszer elengedhetetlen. Amit nem látnak a nézők, hogy két főzés között is sok idő telik el. Átállás idején is figyelni kell, hogy ne fogyjon el a lelkesedésed, ne álmosodj el. És ami a legfontosabb, hogy ne hagyd magad befolyásolni, ne nézd a többieket.

Ági, a Konyhafőnök győztese:

Visszanézted az adásokat?

Viccelsz? A család pattogatott kukoricát is bekészített.

Most láttad először, miket mondott rólad a zsűri az értékeléseknél a paraván mögött. Mit gondoltál?

Érdekes volt, jólestek a dicséretek. De nemcsak a zsűri véleményét láttam, hanem azt is, hogy például a hátam mögött Kolos mit csinál. Fel is hívtam, hogy Kolos, lebuktál, mit mutogattál! Összeszokott csapat lettünk, a döntős csapat már igazi kis beteg család volt. Ahogy telt az idő, egyre nehezebb szívvel engedtük el a kiesetteket.

A saját farm, tudom, nagy álmod. Mi lesz most, hogy megnyerted a Konyhafőnököt? Mihez kezdesz a nyereménnyel?

Van egy 110 éves parasztházunk Somogy-megyében. Nagy terület, pici házzal, és távoli cél lett volna odaköltözni, ha nem nyerem meg a versenyt. Ez egy közös családi álom, hogy ott élünk majd. A gyerekek szeretnének egy lovat. Ez most a műsornak hála, akár már nyáron megvalósulhat. Ott lenne egy kis konyhám, ahol feldolgozhatnám, amit a farmon megtermelünk.

Nem is gondolkozol saját étteremben?

Mindig is gondolkoztam, mit adhatnék, 20 éve vagyok háziasszony, naponta főzök. Szerintem egy háziasszony is főz annyit, mint egy konyhán dolgozó. De valójában, amit szívesen csinálnék a farm mellet, az egy kis gurulós édességbolt. Elvégeztem egy OKJ-s cukrász tanfolyamot, de ettől még nem érzem magam cukrásznak. A férjem és a gyerekek is édesszájúak, amin porcukor van, az már jöhet.

Ági, a Konyhafőnök győztese:

Zé is kiszúrta, hogy a sütemények a te világod.

Most láttam viszont azt is, amikor Zé mondta, hogy ennek a lánynak tésztát többet nem adunk, mert pikk-pakk megcsinálja. De ugyanilyen jól esett, amikor Józsi azt mondta, hogy látszik rajtam, nem esem kétségbe semmitől.

via originarts.hu
Ági cukrászképességeit a saját honlapján is megnézhettük

Sokszor mondtad, hogy minden ételt a saját ízlésedre alakítottál. Nem gondolkoztál a győzelem után abban, hogy ezt megoszd? Biztosan lenne néhány jó tipped másoknak.

Majd csinálok egy szakácskönyvet. Na jó, viccen kívül szerintem az egyik leghasznosabb tipp az újrahasznosítás. Például a maradék krumplipüréből másnap jó dödölle lehet, ezeket amúgy a nagymamámtól tanultam.

Ági, a Konyhafőnök győztese:

Szóba jöhetne nálad egy saját főzőműsor?

El tudnám képzelni, hogy a farmon készítek majd valamit a konyhámban, azt egy régi filmes osztálytársam felveszi, és közzéteszem a youtube-on vagy valahol.

Korábban a kedvenc séfednek Gordon Ramsayt mondtad. Most hogy állsz, lecserélted Bernáth Józsira?

Gordont bírom úgy, ahogy van, a bunkóságaival együtt. Józsi pedig olyan aranyos, egy tündér, Bernáth Józsi egy mosolyától elolvadtunk. Nem is tudom, miért mutatják olyan szigorúnak. Fördős Zé pedig nagyon laza, és Pierre meg olyan jókat szokott mondani. Kár, hogy őt nem látjuk még többet a műsorban.

Azt már mondtad, hogy nagyon összeszokott kis család letettek a többi versenyzővel. Mi a helyzet Danival, aki alulmaradt a döntőben?

Dani fantasztikus versenytárs, és őszintén örült a győzelmemnek. Sok bántást kapott, pedig egyáltalán nem is nagyképű. 

Ági, a Konyhafőnök győztese:

Volt kétséged a fináléban, hogy megnyered-e?

Nem volt olyan pillanat, amikor elbizonytalanodtam. Amikor az asztalnál értékeltek bennünket, mindig volt-egy-egy olyan mondat, amiből éreztem, hogy jobban teljesítettem, több pozitív kritikát kapok, mint Dani. 98%-os biztonsággal éreztem, hogy én nyerek. Amikor a végén hallgattam a díjátadós beszédet, elsírtam magam, és most is elfog a bőgés, ha arra gondolok, amiket ott mondtak.

Hallunk még rólad?

Most, a műsor alatt jöttem rá, hogy szívesen etetném a népet, az biztos!

Ági, a Konyhafőnök győztese:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top