Sztárok

5 híres Andy Vajna-film, amiből a TV2 megvásárlása után magyar tévésorozatot kellene készíteni

Andy Vajna sok minden volt már, de kertévé-tulajdonos speciel még nem. Most, hogy ez is összejöhet, és amúgy is divatos lett mozifilmekből sorozatokat készíteni, elmondjuk, melyik öt híres Vajna-filmet néznénk meg szívesen tévésorozatként.

Rambo: Első vér

Magyar verzióban: Rambo János – Első tél
Andy Vajna legismertebb filmjének magyar változatában Rambo János (Fenyő Iván) törzsőrmesterként szolgálja végig a kegyetlen migránsválságot a déli határon. Hónapokat tölt lent a kietlen vidéken, hogy távol tartsa az országtól a betolakodókat, a szolgálatra rámegy a kapcsolata is. A válság véget bértével azonban a Jánoshoz hasonlókra nincs többé szükség. Hazatér Budapestre, ahol hamarosan munkanélküliként az utcán találja magát.

Megpróbál ott is érvényesülni, csakhogy a hajléktalanellenes törvények miatt ez egyáltalán nem könnyű. Amikor az egyik este Rambót beviszik az őrsre csövezésért, és az egyik rendőr behúz neki egyet, János nem bír magával tovább. Leveri a rendőrt és a társait, majd kitör a kapitányságról. A budapesti betondzsungelben bujkálva kell túlélnie az utána induló hajtóvadászatot.

5 híres Andy Vajna film, amiből a TV2 megvásárlása után magyar tévésorozatot kellene készíteni

A miniszter félrelép

Az ellenzék dögös titkárnőjével félrelépő miniszter története univerzális, és a magyar Parlament amúgy is sokkal izgalmasabb hely most, mint 1997-ben volt. Sokkal több kakaó van ebben a sztoriban egyetlen mozifilmnél, és az íróknak egy jó kis szatírához nem kellene mást tenniük, mint követni a parlamenti híreket, és inspirálódni a jobbnál jobb sztorikból.

Andy Vajna amúgy is bennfentesnek mondható, szóval biztos tud jobbnál jobb sztorikat mesélni a kulisszák mögül, és ahhoz is megvan a kapcsolati tőkéje, hogy akár a Parlament területén is elintézze a forgatási engedélyt a stábnak. A félrelépő minisztert Szabó Győző meggyőzően alakítaná, a csalfa titkárnő szerepét én Trokán Nórának adnám, Kamarás Iván pedig még mindig csont nélkül tudná hozni a titkárnő buta férjét, úgyhogy ott még csak változtatásra se volna szükség.

Elemi ösztön

Egy befolyásos, kormányközeli étterem-tulajdonost holtan, megbilincselve találnak az ágyában. A halála előtt bizonyíthatóan szeretkezett valakivel. Az ügyben megbízott nyomozó (Nagy Zsolt) számára hamar kiderül, hogy a férfi szeretője egy ismert magyar glammodell (Osvárt Andrea szétnyíló combjai a rendőrségen a magyar verzióban is megtennék a hatásukat) volt.

Véletlen egybeesésként a glammodell pár hónapja megjelent életrajzi könyvében pont szerepelt az infó, miszerint imádja a bilincses játékokat az ágyban. Nyomozónk elmegy őt kihallgatni, és bár kétségtelenül a nő az első számú gyanúsított, emberünk képtelen ellenállni a modell vonzerejének, és tiltott viszony kezdődik kettejük között. De vajon végzetesnek bizonyul ez a vonzerő?

5 híres Andy Vajna film, amiből a TV2 megvásárlása után magyar tévésorozatot kellene készíteni

Vörös zsaru

Magyar verzióban: Csillagos-sávos zsaru
Az eredeti Andy Vajna-filmben egy orosz rendőr repül Amerikába, hogy leszámoljon a bűnözővel, aki odahaza megkeserítette az életét. Mivel ez a felállás Magyarországon nem működne, itt más volna a kiindulópont. Egy rosszarcú magyar bűnöző (Derzsi János) Amerikában megkeseríti a hős amerikai nyomozó (egykoron sztár volt, de ma már a magyar viszonyok között is megfizethető, ismert amerikai színész) életét, ráadásul egy nagy akció során olajra is lép, és legközelebb már Magyarországról hallanak felőle.

A nyomában vadászkopóként lihegő, öntörvényű rendőr egy nemzetközi nyomozói összefogás keretében Magyarországra jön, hogy befejezze, amit elkezdett. Itt kap maga mellé egy magyar társat (Mucsi Zoltán), és rá kell jönnie, hogy a tengerentúlon működő Piszkos Harry-s módszerek nem sokat érnek a bürokráciával megterhelt, politikusok által kézivezérelt magyar rendőrségnél.

Terminátor – A halálosztó

John Connor rendületlenül várja az Ítélet napja eljövetelét, de úgy érzi, Amerikában a terminátorok könnyen rátalálhatnak, ezért az isten háta mögé, Magyarországra menekül, ám a Skynet itt is rátalál. Míg a lázadók egy enyhe magyar tájszólással beszélő, minden eddiginél nagyobb darab T–800-as terminátort (Fekete Laci) küldenek, hogy megvédjék őt, addig a Skynet folyékony T–1000-se (Hujber Ferenc) magát robogós pizzafutárnak álcázva üldözi keresztül-kasul az országban a megfáradt és a magyar nyelvvel hadilábon álló Connort, aki Kondor János néven bujkál nálunk. A világ jövője ezúttal Budapesten dől el.

5 híres Andy Vajna film, amiből a TV2 megvásárlása után magyar tévésorozatot kellene készíteni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top