Sztárok

“Ezzel a címmel, azt hiszem, véget ért a gyerekkorom” – 30 éve választották szépségkirálynőnek Molnár Csillát

Egy alig 17 éves lány, Molnár Csilla 1985-ben megnyerte Magyarországon a szépségversenyt, majd harmadik lett a Miss Európán. De a királynői álmok csak a felszínen csillogtak, Csilla sorsa pedig megpecsételődött. 1986-ban véget vetett az életének.

Molnár Csilla 1985 tavaszán jelentkezett a szépségversenyre, aminek döntőjére éppen 30 évvel ezelőtt, 1985. október 5-én a budapesti Kongresszusi Központban került sor.

1985-ben a versenyben résztvevő lányok nagyestélyiben, egy- majd kétrészes fürdőruhában vonultak végig a kifutón. A kétrészes fürdőruha saját volt, az egyrészes pedig az, amit a Centrumtól kaptak.

Csilla a döntőt a legmagasabb pontszámmal nyerte meg, így az alig 17 éves lány lett a Magyarország Szépe cím birtokosa. Udvarhölgyei Kruppa Judit és Füstös Veronika lettek.

Csak kevesen tudják, de volt, amit Molnár Csilla a nyereményei közül visszautasított. Övé lett egy Pierre Cardin kosztüm, egy 3 napos bécsi út, az Izsáki Állami Gazdaság ajándékcsomagja, a lehetőség, hogy indulhasson az 1986-os Miss Európa versenyen.  Nem fogadta viszont el a Centrum 50 000 forintos reklámszerződés-ajánlatát, a kairói utazásra pedig már nem jutott el…

Öt hónappal később, februárban harmadik lett a Miss Európa versenyen. Akkor azonban már sokkal inkább a harcokról szólt Molnár Csilla élete, mintsem a ragyogásról. Az ifjú szépségkirálynő és a szervező cég kapcsolata közel sem volt felhőtlen. Szóbeszéd szerint sorozatosak voltak a megaláztatások. Csillát nem kerülték el az alaptalan pletykák és rágalmak.

“Hát igen, én is úgy képzeltem ezt az életet, hogy ez csupa fény és pompa, de azt hiszem, most, hogy belekerültem, ez nem olyan egyszerű, és nagyon sok olyan dolog van, amit az ember kívülállóként nem is gondolna, hogy milyen munkákat vállal magára az ember. És azt hiszem, hogy még most sem tudtam igazából felfogni, hogy lényegében ez milyen nagy teher lesz a számomra” – mondta Molnár Csilla a Szépleányok című dokumentumfilmben.

Molnár Csilla 1986. július 10-én kora délután szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top