Sztárok

6 éve hunyt el Bujtor István: 10 legendás szereppel emlékezünk rá

Hihetetlen, hogy már hat éve nincs közöttünk Bujtor István, akinek a személyisége és a filmszerepei is felejthetetlenek. A legendás alakításokkal emlékezünk rá.

Sándor Mátyásként nehéz lenne elfelejteni Bujtor István alakítását. A sorozat annak idején hatalmas siker volt, a jogos sérelmeiért bosszút álló gróf karaktere mindenkit magával ragadott.

6 éve hunyt el Bujtor István: 10 legendás szereppel emlékezünk rá

Olyannyira megszerették a karaktert, hogy Bujtor Istvánt rajongói már nem is A dunai hajós című filmje miatt emlegették. 

6 éve hunyt el Bujtor István: 10 legendás szereppel emlékezünk rá

Bujtor István a négy évtizedes pályafutása alatt több mint ötven filmben játszott. Talán már nem is emlékszünk rá, de volt a Szomszédokban is. Mi mást alakított volna, mint egy hajóskapitányt.

Ötvös Csöpiként annyira megszerette az egész ország Bujtor Istvánt, hogy a mai napig sikerrel vetítik krimikomédiát. Vicces, de annak idején, 1980-ban az első Ötvös Csöpi filmnek nem jósoltak nagy jövőt. A Pogány Madonna azóta már alapmű. Az akkori mércével pedig fantasztikus látványelemek voltak benne. Mutatom, mire gondolunk:

Itt a bizonyíték, hogy ma is számít még a Pogány Madonna, és sokan nézik. Ja, hogy lehetne izgalmasabb is? Nem gondolom, de itt egy verzió a Tom Cruise-féle Mission Impossible mintájára.

Bujtor István és az Elvarázsolt dollár szombathelyi rendőrjelenetét máig örök érvényűnek mondják.

A Csak semmi pánik forgatása 1982-ben volt, két évvel az első Ötvös Csöpi film után, és  közönség akkor már nagyon várta az újabb kalandokat. A Bud Spencer magyar hangját adó Bujtor István az olasz színész mozdulatait is eltanulta, és a műfaji jelleget is, de Bujtornak sikerült így is egyedit alkotnia. És megteremteni ezt a fajta mozit nálunk.

A Látástól vakulásig című filmben egy szélhámost alakít Bujtor István, mégpedig nagyon hihetően.

A Harlekin és szerelmese című filmben sokan fel sem ismernék Bujtor István, akik csak Ötvös Csöpiként emlékeznek rá.

Ezen a videón 1:24-től megnézhetsz a filmből egy részletet.

Az 1964-es Karambol című film egyike az első Bujtor István-filmeknek. A jellegzetes szakállat még ne keressük itt.

6 éve hunyt el Bujtor István: 10 legendás szereppel emlékezünk rá

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top