Sztárok

Tízen a Ki Mit Tube döntőjében

Magyarország legnagyobb online videoversenyének zsűrije a nézőközönség által megszavazott harminc középdöntős produkcióból tizet tartott arra érdemesnek tegnap, hogy vasárnap, a végső döntőben megmérettessenek.

Szeptember 20-án tehát kiderül, hogy kategóriától (Zene,Vblog, Minden más) függetlenül ki lesz a nyertes. Az 1 milliós fődíjért és az értékes nyereményekért azonban még igencsak meg kell dolgozni, nem elég szavazásra buzdítani a rajongókat…

Tízen Ki Mit Tube döntőjében

A Ki Mit Tube döntősök ugyanis újabb feladatot kapnak: Saiid inspiráló, slambe öntött kiáltványát kell továbbgondolniuk és annak tartalmából kiindulva egy önálló produkciót alkotniuk. A videók vasárnap reggeltől lesznek megtekinthetők a Ki Mit Tube honlapján, a közönség pedig este 10-ig dönthet a nyertesről.

Na de nézzük, kik azok, akik most már tényleg nagyon profin csinálják a műsort, kikért is izgulhatunk? A legnagyobb harc a zene kategóriában zajlik, itt a szigorú, szarkasztikus, szőrős szívű zsűritag – ki más, mint személyesen Puzsér Róbert – megítélése szerint a “napjaink egyik legfontosabb kulturális termékét” jegyző csapat is versenyben.  

A zene kategóriában Bittner Dániel, azaz Beni egy toleranciát hirdető slammel nevezett, amivel meg is nyerte az első fordulót. Második produkciójában kicsit lazábbra vette a figurát, és generációjának boldogságát domborította ki annyira meggyőzően, hogy egy szál akusztikus gitárral, hangjával és két saját szerzeményével lenyűgözte a zsűrit, és magabiztosan bezsebelte a továbbjutáshoz szükséges zavazatokat. A The BMG a capella együttes elsőként David Guetta és az Ocho Macho slágerinek összegyúrásával villantott egy nagyot az első fordulóban, és középdöntős mixükkel is hozták azt a szintet, amit a rajongóik elvárnak tőlük. Jammal elsőként egy rakás cintányér és egy dob előtt csillogtatta meg tudását egy Daft Punk feldolgozással, így a középdöntőben megmutathatta azt is, hogy nem csak hangszerekkel bánik ügyesen, ha zenéről van szól. Lena is feldolgozásokkal készült mindkét fordulóra, de ő a hangjára épített: először egy Demi Lovato slágert prezentált, majd egy mashuppal jelentkezett. A Mongooz and the Magnet az első fordulóban egy saját szerzeménnyel hódította meg a – feltételezhetően női – szíveket, majd egy Antonia Vai slágerrel folytatta ugyanezt. A Rímbiózis az első fordulóra egy vizuálisan is nagy, erősen megtámogatott hip-hop produkcióval nevezett, majd a második fordulóban is megmutatta azt, hogy miért is tartja őket Puzsér Róbert napjaink egyik legfontosabb kulturális termékének.

A Vblog kategóriából egyedül döntőbe jutott Member az Atari számítógépek és a 80-as években kapható konzolok játékainak csodálatos világával ismertette meg kétszer is a legfiatalabb generációkat, illetve csalt könnyet azoknak a szemébe, akik már a 80-as években is hosszú éjszakákat gubbasztottak a tévére kötött joystickokkal és billentyűzetekkel.

László Viktória

László Viktória

A Minden más kategóriában Mondik Noémi értékelő videójában “idegesítően”először azokat sorolta fel, akikre nemmel szavazott: Nagy Jonathán szerinte sok energiát fektetett a trükkök a kitalálásába és vágásába is, de nem kötötte le az ítészt. A Roma Newsra azért szavazott nemmel, mert szerinte a témaválasztás, és nem a megoldás vitte a produkciót, a CAFF effektjeit értékelte ugyan, de mégis MC Kittit és a Standard Hibát találta fináléra érdemesnek. De a zsűri többi tagjának véleménye alapján e kettő közül csak a Standard Hiba lett fináléra érdemes és a Noémi által mellőzött CAFF…

Mondik Noémi

Mondik Noémi

A Minden más kategóriából a Standard Hiba profin összerakott, okos, egyedi – Tamás Bence Gáspár szerint egyenesen a Gothár Péter filmjeiben látottakhoz hasonló – világot felépítő két produkciójával érdemelték ki a döntőt. A kategória másik továbbjutója, a CAFF az első forduló továbbjutói közül csak a középmezőnyben végzett Lórapjével, a középdöntőre viszont nagyon összeszedték magukat: egy fordított világot bemutató produkciójukkal kategóriájuk hatodik helyén végeztek.

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top