nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Andy Vajna gyémánt után tévét venne

Andy Vajna gyémánt után tévét venne

A legfrissebb információk szerint, Andy Vajna megvenné a TV2-t. A tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hétfőn szándéknyilatkozatot fogalmazott meg a TV2 Média Csoport Kft. megvásárlására, ehhez a cég még hitelt is felvesz! – tudta meg a vs.hu
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A vételár egyelőre nem ismert, de az már biztos, hogy Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. igényt tart a kereskedelmi csatornára. Az ügylethez pedig úgy tűnik, hogy egy osztrák tulajdonú magyarországi banktól vesz majd fel hitelt az Andy Vajna tulajdonában levő cég. A szerződést csak ezt követően kötik meg.

A vételárat egyelőre nem tudjuk, de összességében nagyjából néhány milliárd forint, mert a kereskedelmi csatornának nem áll jól a szénája. Évek óta masszívan veszteséges, és csak a tulajdonosi hitelek tartották életben. Amikor a csatorna két évvel ezelőtt tulajdonost váltott, akkor 5 milliárd forintos árról szóltak a pletykák – írja a vs.hu.

Andy Vajna gyémánt után tévét venne

A lap úgy tudja, hogy egy új kormányrendeletnek köszönhetően azonban biztosan több bevétele lesz a TV2-nek, mint eddig. A rendelet ugyanis terjesztési díjat szab majd ki a kábeltévé-szolgáltatókra, amelyek ezentúl már némi ellenjáradékért kapják meg a lehetőséget, hogy kínálatukban benne legyenek a nagy nézettséget hozó kereskedelmi csatornák, köztük a TV2. Nem ingyenesen, mint eddig. Ez önmagában évente akár 5 milliárd forintnál is nagyobb összeget hozhat Andy Vajnának, ha végül az ő cége veszi meg a tévét.

A vevőjelöltet, vagyis Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft-t, még 2012-ben alapította Vajna luxembourgi cége – az akkori tervek szerint – online kaszinó üzemeltetésére. A vállalkozás idén márciusban kapott új nevet, júliustól pedig már nem szerencsejáték-szervezés a fő tevékenysége, hanem vagyonkezelés.

Andy Vajna gyémánt után tévét venne

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon