Sztárok

Woody Allen újra romantikusan filozofál

A zseniális direktor, Woody Allen rendezésében készült Abszurd alak (16) című filmben egy filozófiaprofesszor drasztikus lépésre szánja el magát, hogy visszanyerje az életkedvét.
Woody Allen újra romantikusan filozofál

Adott egy professzor, Abe (Joaquin Phoenix), aki semmi értelmét sem látja az életének, teljesen boldogtalan. Egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, ahol két nő romantikus fantáziáját is beindítja. Egyikük, a magányos és boldogtalan házasságban élő professzornő, akit Parker Posey alakít, azt reméli, hogy a tanárral való viszonya megváltást hoz majd számára.

Woody Allen újra romantikusan filozofál

Jill, akit az Oscar®-jelölt Emma Stone alakít, a professzor legjobb tanítványából legközelebbi barátjává válik és ellenállhatatlan vonzalmat kezd érezni lehangolt férfi iránt. Ám mikor közeledni próbál, akkor a férfi visszautasítja őt. Egy nap egy különös beszélgetés fültanúi lesznek, és ettől Abe olyan tettre szánja el magát, ami kirántja eddigi, értelmetlen életéből. Újra írni kezd, és még a romantika is magával ragadja. Ám ez a döntés olyan események sorozatát indítja be, amelyek mindenki életét örökre megváltoztatják…

Woody Allen sokszor kanyarodik vissza kedvenc témájához, a filozófia témakörének boncolgatásához. Fiatalabb korában Ingmar Bergman filmjei voltak nagy hatással rá, ami karrierje kezdete óta végig követi minden filmjét. Gondoljunk csak vissza a Bűnök és vétkek vagy a Match Point című alkotásokra. Legújabb filmje, az Abszurd alak pedig egy különös történet, egy különös látásmódba burkolva, ahogy Mr. Allen a világot látja és amelyben a romantika, a krimi és a vígjáték elemei nagyon jó egyveleget alkotnak.

Woody Allen újra romantikusan filozofál

A szereplőgárda is kiváló, megvan közöttük az a bizonyos kémia. Joaquin Phoenix most először dolgozott együtt a mesterrel, Emma Stone-nak pedig ez a második közös munkája vele, hiszen a tavaly bemutatott Káprázatos holdvilágban is az övé volt a női főszerep. “Mikor elolvastam a forgatókönyvet, sok kérdés kerített hatalmába az erkölcs fogalmát illetően. Abe nem a világ szabályai szerint él, az én karakterem pedig megpróbálja a végsőkig feszíteni a határait. A könyv olvasása után még a véletlenszerűség és a végzet szavak jutottak eszembe, melyek sok korábbi Woody Allen-filmben is fontos szerephez jutottak” – nyilatkozta a mindössze 27 esztendős színésznő.

Ha szereted a krimivel fűszerezett romantikus vígjátékokat, akkor irány a mozi ,és válaszd az Abszurd alak című filmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top