Sztárok

Szenvedélyesen tudott szeretni – Harangozó Teritől búcsúzunk

Nagy szíve volt, szenvedélyesen tudott szeretni, és gondoskodott a szívéhez közelállókról. Utolsó éveiben is fellépésekre járt, imádta, ha vele énekelt a közönség. Elment Harangozó Teri.

Augusztus 24-én jött a hír, hogy intenzív osztályra került Harangozó Teri. Szomszédai szerint éjjel jött a mentő, mert az énekesnő napok óta küzdött mellkasi fájdalommal, és nehezen vett levegőt. Végül azonnal kórházba szállították, és másnap egy operáción is átesett. Szeptember elsején arról írtak a lapuk, hogy Harangozó Terit hátsófali infarktus gyanújával szállították kórházba, de a tüdejével is komoly bajok vannak. Az operáció óta azonban nem javult az állapota, és kómába esett. Szeptember 9-én Harangozó Teri családja megerősítette, hogy az énekesnő egy gyors lefolyású tüdőbetegség következtében elhunyt.

1965-ben a Ki mit tud?-on tűnt fel, rögtön egy évvel később Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a “Minden ember boldog akar lenni” című dallal. 68-ban és 69-ben 2. helyezést ért el a Táncdalfesztiválon. 1977-ig Harangozó Teri volt az egyetlen női előadó Magyarországon, akinek önálló nagylemeze jelenhetett meg. Az elmúlt 50 évben majd 100 dala jelent meg kislemezen. 4 albumot adott ki.

10 slágerrel és fotóval búcsúzunk Harangozó Teritől

“Régen, ha kihirdették, hogy ma este fellép Aradszky László vagy Harangozó Teri, özönlöttek a kultúrházba az emberek” – mondta korábban Dévényi Tibor.

2008-ban élete legnehezebb időszakát élte meg Harangozó Teri, amikor elhunyt az édesanyja. Az énekesnő képtelen volt feldolgozni az elvesztését. “Azóta semmi nem megy úgy, mint régen. Az egyetlen örömöm, hogy álmomban majdnem minden éjjel velem van” – mesélte egy interjúban Harangozó Teri, aki arról is beszélt, hogy nemcsak az édesanyját, hanem a legjobb barátnőjét, a bizalmasát veszítette el a mamája halálakor.

10 slágerrel és fotóval búcsúzunk Harangozó Teritől

2007-ben és 2008-ban több baleset is érte. Először autóbalesetet szenvedett, amikor oldalról belehajtottak egy másik kocsival,  pár hónappal később megcsúszott az Operaház lépcsőjén, és egy székre esett.

A tragikus kötelék…

Csak kevesen tudják Harangozó Teri és Szécsi Pál tragikus történetét. 1970-ben az énekes a hetedik öngyilkossági kísérletét követte el, ez azonban már annyira súlyos volt, hogy gégemetszést hajtottak végre rajta az orvosok. Szécsi a gyógyszerek bevétele után több embert is felhívott telefonon, köztük Harangozó Terit is, aki először nem vette komolyan Pali búcsúzkodását. Pár perccel később mégis rossz érzése támadt, és elment Palika lakására, ahol a zárt ajtó mögül hörgő hangot hallott. Harangozó Teri segítséget hívott, a zárat feltörték, és Szécsit még épp időben vitték el a mentők. Szécsi Pál Harangozó Terinek írta emlékül az “Egy szál harangvirág” című nótát.

10 slágerrel és fotóval búcsúzunk Harangozó Teritől

“Úgy imádom, ahogy van, ha nem lenne, ki kéne találni… Nagyra becsülöm őt, hiszen itt állt egy szál egyedül a fővárosban, és mindenért meg kellett harcolnia. Erején felül segítette vidéken élő szüleit is” – mondta róla évekkel ezelőtt egy interjúban Aradszky László.

Utolsó éveiben szerényen élt Harangozó Teri. Amikor egészségi állapota engedte, még eljárt fellépésekre, ezzel egészítette ki a nyugdíját. Még tavasszal egy lapnak azt mondta: sokszor hívják fellépésre, imádja, hogy vele dúdolják a dalait, és boldogan éli a mindennapjait, de megalázóan kevésnek tartja az előadóművészek nyugdíját.

10 slágerrel és fotóval búcsúzunk Harangozó Teritől

Harangozó Teri kétszer volt férjénél, de soha nem született gyermeke. Mindig azt érezte, hogy pont nem jó az alkalom a gyermekvállalásra. “Szenvedélyes szerelmeket éltem át, sokszor meg is szenvedtem a szakítást, de mindig én mondtam ki az utolsó szót… Volt, hogy teherbe estem, többször is. De mindig azt éreztem, hogy nem jókor.”

S. Nagy István csak Bim-bamnak becézett Harangozó Terit.

10 slágerrel és fotóval búcsúzunk Harangozó Teritől

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top