Sztárok

Így emlékezett Czeizel Endrére a gyerekkori barátja

Augusztus 10-én hajnalban hunyt le Czeizel Endre, 80 éves volt. Pályatársa és jó barátja, Juhász Árpád így emlékezett rá.

Czeizel Endre készült a halálra, mindent előre eltervezett, leírt, és számot is vetett az életével. Mégis egy ország és a világ egy része lett kevesebb az ő távozásával. A TV2 Mokka című reggeli műsorában emlékeztek meg az orvos-genetikus, Czeizel Endre munkásságáról és fiatalkoráról.

Juhász Árpád geológus elmesélte, hogy Czeizel Endre – ahogy ő hívta, Bandi – mindig kitűnt a tömegből, ennek ellenére a gimnáziumban még nem számított különleges tehetségnek.

“Öt évig üldögéltünk egy padban. Abszolút más volt, mint mi. Mi még éretlen kamaszok voltunk, Bandi már akkor is elegánsan öltözött. (…) Hat-hét tehetséges fiú volt az osztályban, Czeizel a legjobbak közé tartozott, de hogy valaha nagy ember lesz belőle, akkor azt még nem sejtettük” – emlékezett vissza szomorú mosollyal Juhász Árpád geológus, aki nagyon jó barátja volt Czeizel Endrének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top