Sztárok

Czeizel Endre hitt a feltámadásban

Czeizel Endre korábban arról írt a könyvében, hogy szerinte a DNS fejezi ki leginkább az emberek lényegét, és ha eljön az idő, elég lehet a feltámadáshoz.

A myeloid leukémiában szenvedő Czeizel Endre hétfőn hajnalban, életének 81. évében hunyt el. A genetikus májusban megjelent önéletrajzi könyvében írt arról, hogy készül a halálra, és hogy úgy rendelkezett, a DNS-e is kerüljön majd a hamvai mellé.

“Próbálom elképzelni, hogy milyen lesz. Nem tudom elképzelni. Nem én döntök. (…) Vettem le magamból DNS-t. Szakszerűen el van téve. Odaadtam az öcsémnek. Ő majd a hamvaim mellé teszi az urnámba. Szerintem a 21. században már rég nem a hagyományos módon kellene temetkezni. Miért a hamvakat rakják el? Vagy miért a tetemet, amelyből csak csontok maradnak meg? Elég volna mindenkiből egy icipici DNS-t eltemetni, hiszen ez fejezi ki leginkább a lényegünket. Ha eljön az idő, ez elégséges a feltámadáshoz. Újjá lehet belőle születni” – idéz a Blikk Czeizel Endre könyvéből.

Czeizel Endre hitt a feltámadásban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top