Sztárok

Csak akkor jár zsebpénz Ada fiainak, ha jó jegyet kapnak

Azt talán nem kell elmagyarázni, milyen egyedülálló anyaként két fiút nevelni, de Ada példásan helytáll. Most az is kiderült, hogy a pénzkérdésben mennyire tud következetes maradni.

Az RTL Klub Fókusz című műsorának stábja többek között Adát, Hajas Lászlót és Kóbor Jánost kérdezte arról, hogyan állnak hozzá gyerekeik a zsebpénzhez. 

A Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője szerint minél fiatalabb korban érdemes megtanítani a gyerekeknek a pénzügyi alapokat: hogy milyen bevételei, kiadásai vannak egy családnak, és hogyan érdemes a zsebpénzzel gazdálkodni.

Ada elmondása szerint gyerekei még inkább a pénzköltésben jeleskednek, és a műsorvezetőnek időről időre el kell magyarázni, mi mindenre kell a fizetésből költeni, és mikor kerülhet sor egy újabb játék megvételére. Az ikerfiúk, Bence és Bálint például akkor kapnak zsebpénzt, ha jó jegyet kapnak az iskolában.

Csak akkor jár zsebpénz jár Ada fiainak, ha jó jegyet kapnak

Kóbor János is hasonló módszerrel tanítja a gyerekét arra, hogy a pénz nem a fán terem: gyereke, Kóbor Léna házimunkáért cserébe kap kisebb-nagyobb összegeket. Eddig 3000 forint volt a legtöbb, amit a 8 éves kislány össze tudott gyűjteni, és játékot vett belőle.

Csak akkor jár zsebpénz jár Ada fiainak, ha jó jegyet kapnak

Hajas Dávid viszont már jó érzékkel gazdálkodik, beosztja a zsebpénzét, ezért a családban időnként Dagobert bácsinak nevezik. Hajas László a Fókuszban elmondta: bár próbálták egy időben pénzzel honorálni a fiú jó jegyeit, annak nem volt motiváló hatása, így felhagytak vele.

Csak akkor jár zsebpénz jár Ada fiainak, ha jó jegyet kapnak

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top