Sztárok

Kapás Boglárka 800 gyorson döntőzött

Kapás Boglárka zárta a szombati magyar úszó-döntősök sorát. A debreceni lány 800 méteres gyorsúszásban került a világ úszóelitjébe.

Kapás Bogi, a 22 éves debreceni úszólány 8:26:96-os idejével nyolcadikként jutott be a 800 méteres gyorsúszás (a leghosszabb női olimpiai szám) döntőjébe. A szám világrekordja 8:11, a magyar csúcsot Bogi tartja 8:21:21-gyel. Kapás Bogi tavaly a berlini eb-n már bronzérmes lett ebben a számban, és éppen itt az eb mezőnye sokkal erősebb, mint a vb-n indulóké.

Kapás Boglárka 800 gyorson döntőzött

 

Mivel az 1500 gyorson szerzett meglepetés-bronzérem már zsebében van, teher nélkül, felszabadultan úszhatott a “surranópályán”, ahonnan azért lehet meglepetést okozni a kedvezőbb pozícióban úszóknak.

Bogi a rajtnál nem törekedett vezető pozícióra, ment szépen a saját tempójában, versenyben volt, testhosszon belül. Katie Ledeckyt a még csak 18 éves, de Kazanyban öt aranyat szerző amerikai úszófenomént végül nem tudta megszorítani, ő világrekorddal, 8:07:39-cel nyert, Kapás Boglárka pedig 8:22:93-mal hatodik lett.

További cikkeink a vizes vb-ről:

Cseh László 100 méter pillangón ezüstérmes

Vizes vébé: Hosszú Katinka Egerszegi Kriszta rekordjának megdöntésére készül

Gyurta döntőt úszott, Cseh Laci döntős Kazanyban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top