Sztárok

39 tény, amit a ma 39 éves Benedict Cumberbatch rajongói eddig nem tudtak

Összeadhatja a meleg párokat, a szemére külön latin kifejezés létezik, és még pár tucat érdekes tény, amit korábban talán nem hallottál Benedict Cumberbatchről. Mi ezzel a 39-es listával köszöntjük a ma 39 éves Sherlock Holmes-sztárt.

1. A szülei, Wanda Ventham és Timothy Carlton színészek. Mindketten szerepeltek a Sherlock sorozatban, amelyben Holmes szüleit alakították. “Majdnem elsírtam magam, amikor visszanéztem a közös jelenetünket, olyan megható volt” – mondta Benedict Cumberbatch.

2. Édesanyja bármit megtett volna azért, hogy a fia ne legyen színész. Benedict Cumberbatch ezért elit iskolákban tanult, és rengeteg különórára járt.

3. A Benedict Cumberbatch névvel nehéz az élet még angol nyelvterületeken is. Konkrétan egy több mint 5 perces videó készült arról a 100 módról, ahogyan el lehet rontani a kiejtést:

4. Édesanyja kérte, hogy hagyja el a Cumberbatch nevet, ahogy annak idején az apja is tette. (Gondolhatnánk, hogy a fenti okok is közrejátszottak, miszerint senki a világon nem lesz képes megjegyezni ÉS helyesen kimondani/leírni a Cumberbatch nevet, de nem ez volt az indok.)

39 tény, amivel lenyűgözheted a ma 39 éves Benedict Cumberbatch rajongóit

A Cumberbatch nevet ugyanis a rabszolga-kereskedelem idejében ismerték meg a legtöbben, a család ugyanis a rabszolgákon gazdagodott meg, és a színész édesanyja félt, hogy emiatt hátrány érheti a fiát.

5. Korábban a Sherlock Holmes sztárja elmondta, hogy ideges lesz, amikor híres emberekkel találkozik. Mostanában ez azért egyre gyakoribb, mivel egyike a legkeresettebb sztároknak, akit minden rendezvényre elhívnak.

6. Steven Spielberg azt mondta róla, hogy ő “minden idők legjobb Sherlockja”.

7. Benedict Cumberbatch megszerezte az engedélyt, hogy összeadhasson két embert. Tavaly szerezte meg a szükséges papírokat, amikor két barátja, Seth Cumming és Rob Rinder felkérte a esküvőjük levezetésére.

39 tény, amit a ma 39 éves Benedict Cumberbatch rajongói eddig nem tudtak

8. Benedict apja esti mesének olvasta a Hobbit című könyvet, és olyankor különböző hangokon szólaltatta meg a szereplőket. Cumberbatch ebből merített ihletet, amikor megkapta Samug karakterét a filmben.

9. Remek énekhangja van, és Benedict nagy álma, hogy musicalszerepben is bizonyíthasson.

10. Cumberbatch azt állítja: ha nem színész lenne, akkor legszívesebben idegsebészként praktizálna.

11. Négy gyerek keresztapja, és komolyan veszi az ezzel járó feladatokat.

12. Már öt éve, 2010-ben is azt nyilatkozta, hogy nagyon vágyik saját családra. “Egyke vagyok, nem tudom, milyen nagy családban felnőni, de magamnak olyat szeretnék” – állította Cumberbatch, aki idén vette feleségül Sophie Huntert, és júniusban megszületett a kisfiuk

Az eljegyzése bejelentését régimódiasan oldotta meg és betette az újságba a hirdetést, amit a rajongók egy ideig nem hittek el, majd egyszerűen csak a legromantikusabb sztárnak nevezték.
Az eljegyzése bejelentését régimódian oldotta meg és betette az újságba a hirdetést, amit a rajongók egy ideig nem hittek el, majd egyszerűen csak a legromantikusabb sztárnak nevezték.

13. Az első szerepében mindenkin “uralkodott a színpadon”. Az iskolai karácsonyi előadáson ő volt József, és lelökte Máriát a színpadról, mert “túl sokáig adta magát elő”.

14. Az élete legnagyobb csalódásának máig azt tartja, hogy 32 évesen még nem volt apa, mert szeretett volna fiatal apukaként gyereket nevelni. Cumberbatch három héttel a fia születése után azt állította, “alig várta, hogy hivatalos eseményre jöjjön, mert akkor annyit beszélhet a gyerekéről, amennyit csak akar”.

15. Bármennyire is dicsérik, Cumberbatch nem a karrierjét tartja a legnagyobb sikerének, hanem a családját.

16. Harrison Ford az egyik legnagyobb Cumberbatch-rajongó – ezt amúgy a Sherlock-sztár nem is tudja elhinni.

17. Simon Pegg bebizonyította, hogy Cumberbatch mennyire hiszékeny: sikerült meggyőznie arról, hogy a Star Trek forgatásán sugárzásveszélyének vannak kitéve

18. A festészet az egyik hobbija. Rendszeresen készít alkotásokat jótékonysági rendezvényekre. Két kézzel rajzolt önarcképét is elárverezték.

19. Rajong az akciókért: veszélyes sípályákon száguldozik, az ejtőernyőzésben azt szereti a legjobban, amikor ernyő nélkül zuhan, szereti a gyors motorokat és a búvárkodást.

20. Benedict Cumberbatch legkínosabb élménye máig ez: “Hatévesen Görögországban megcsípett egy darázs. Egy özvegyasszony lehúzta a nadrágomat, fejjel lefelé lógatott, és bedörzsölte a hátsómat hagymával.”

21. Egy hét alatt tanult meg hegedülni.

22. A fan fiction, vagy “rajongói irodalom” egyik rekordere, ezen kívül 2013-ban például milliószor említették a nevét a Twitteren.

23. 2013-ban nem egy, nem kettő, hanem négy filmmel versenyzett az Oscarért: Augusztus Oklahomában, 12 év rabszolgaság, Star Trek, Hobbit.

24. Benedict Cumberbatch magát a Jégkorszak lajhárjához hasonlítja. Szerinte Sid éppenséggel a legjobb figura a filmben.

 
mandirae317.tumblr.com
mandirae317.tumblr.com
 
everythingsherlocky.tumblr.com
everythingsherlocky.tumblr.com

25. Benedict kis híján visszautasította Sherlok Holmes szerepét, mert attól tartott, hogy az újrafeldolgozás csak “olcsó és gagyi lesz”.

26. A Kormányrúdnál sorozat sztárja, Olivia Poulet 12 éven keresztül volt Benedict Cumberbatch barátnője, 2010-ben szakítottak. “Nagyon békésen zajlott, máig jó barátok vagyunk. Nincs bennünk harag vagy keserűség. Szeretem, rajongok érte, és ez mindig is így lesz.”

27. Nagyon vágyik arra, hogy egy “normális karaktert” játsszon egy “normális komédiában”.

28. Imádni valóak, ahogyan Tom Hardyval ebben a régi-régi interjúban viselkednek. Nem csak angolul beszélőknek érdekes nézni ezt a két színészt:

29. Amikor részeg, akkor is úriember. Legalábbis ezt mondja róla Ed Sheeran, aki már átmulatott vele egy alkoholos éjszakát. 

30. Nem nagy rajongója a lesifotósoknak. Előfordult, hogy amikor a háza előtt fényképezték, odaszólt nekik: “Menjetek Egyiptomba, és mutassatok a világnak valami tényleg fontosat.”

31. A Sherlock kedvéért befestették a haját, ami eredetileg sokkal világosabb, de most már mindenki így ismeri Benedict Cumberbatcht, főleg a Star Trek után. Pedig a hajszíne inkább hasonlít Benedict szakállának színéhez.

32. Az egyetemen halasztott egy évet, ezalatt egy tibeti monostorban tanított angolt.

33. Benedict Cumberbatch saját coelhós tanácsa: “Semmi sem lehetetlen. Már maga a szó is magában rejti, hogy mindenre képesek vagyunk.” (Angolul az impossible szó egy mondatot, az i’m possible-t rejti magában, ami azt jelenti, hogy lehetséges, képes vagyok rá – a szerk.)

34. Benedict 4000 kalóriát evett naponta, amikor a Star Trek szerepére készült.

35. A szemére van egy latin kifejezés: heterochromia, vagyis kétszínűség. Cumberbatch szeme kék, zöld és aranyszínű, ami különböző fénytöréseknél is más-más színűnek látszik, de van, hogy a két szeme sem tűnik egyformának.

36. Egyszer el akarták rabolni Dél-Afrikában: fegyvert fogtak a fejéhez, megkötözték, egy kocsi csomagtartójába dobták, a semmi közepére vitték. Végül minden magyarázat nélkül elengedték Benedictet, aki máig nem tudja, mi történt.

37. Rajongói magukat “Cumberbitches” névvel illetik, amelynek legillendőbb fordítása “Cumberibik” lenne. Cumberbatch azonban nem szereti ezt a kifejezést, szerinte lealacsonyítja a nőket, és “visszaveti a feminizmust és annak vívmányait”. Benedict szerint a Cumberpeople, vagyis Cumbemberek sokkal jobban hangzik.

38. Megijesztik a rajongói, különösen, amikor megtudta, hogy a szomszédja élőben közvetíti a Twitteren minden lépését. “Néha a rajongás elviselhető mértéket ölt, néha pedig nem” – összegezte Benedict Cumberbatch.

39. Fantasztikusan utánoz mindenkit, és nagy kár, hogy nem fér ide az összes Benedict Cumberbatch-pillanat:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top