Sztárok

7 éve mutatták be: kerülj te is Mamma Mia!-hangulatba

Hét évvel ezelőtt ezen a napon mutatták be a nagy sikerű Mamma Mia! musical filmváltozatát. Ez pedig egy jó ürügy arra, hogy újra átjárjon bennünket az a vidámság, ami a filmből árad: a Mamma Mia!-hangulat.

Az megvan, amikor Meryl Streep az ágyon ugrál? Vagy amikor a barátnőivel a parton táncol? Most az összes jelenetet legfeljebb csak ízelítőnek tudjuk betenni:

http://zuul.co.vu/post/114265583604/mamma-mia-here-i-go-again-my-my-how-can-i

Pedig azért van mire emlékezni, mert a Mamma Mia!-filmben remek színészek vannak, bulis zene, látványos táncjelenetek és olyan káprázatos helyszínek, hogy máris indulnék oda.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

Kasszasiker volt a film, amikor 2008-ban bemutatták. A kritikusok azonban nem voltak elájulva a feldolgozástól, különösen nagy hiányosságnak mondták, hogy a leszerződtetett színészek többsége egyáltalán nem tud énekelni, ami azért egy zenés darabnál alap lenne.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

A Daily Telegraph élvezhetőnek, de szegényesen összetákoltnak nevezte a filmet: “A film totális összevisszasága kész szégyen, de ennek ellenére van egy olyan gyanúm, hogy mindenképpen megnézem újra. És ezzel biztosan nem vagyok egyedül.”

Na ez utóbbi megjegyzése telitalálatnak bizonyult. Nemcsak a filmre özönlöttek az emberek, hanem a később kiadott DVD-t is rekordidő alatt elkapkodták. A színészek máig örömmel emlékeznek vissza a forgatásra, amit egyikük sem munkaként, sokkal inkább egy nagy buliként élt meg. A zenén túl éppen ezek a kis kulisszatitkok azok, aminek a film a sikerét köszönheti.

1. Meryl Streep mindent vitt

Meryl Streep azzal viccelt, hogy csak azért vállalta el a szerepet, hogy a gyerekeit zavarba hozza. Szerintük ugyanis a színésznőnek inkább a zuhany alatt kellene énekelnie, pedig Meryl Streep 12 évesen komoly operaénekestől tanult, mert maga is erre a pályára készült.

“Igazából a táncom az, ami megsemmisíti majd a gyerekeimet” – mesélte a forgatáson készült interjúban Meryl Streep, aki azonban mind a két területen jó munkát végzett, még a kritikusokat is elvarázsolta.

2. Pierce Brosnan… énekelt?

Pierce Brosnan megkapta az Arany Málna Díjat a legrosszabb mellékszereplő kategóriában, de ez nem vett el a forgatás értékéből. A kritikusok a hangját szamárbőgéshez, meg sérült mosómedve jajgatásához hasonlították. Nem csoda, ha a leánykérő dal nem került fel a Mamma Mia! CD-jére.

“Ez egy nagyszerű forgatás volt, csupa olyan kollégával, akiket nagyra becsülök. Azt pedig, amikor Meryl Streep énekel neked szerelmes dalt, mindent felülmúlt” – mesélt Pierce Brosnan a forgatásról. Nos, azért afelől semmi kétség, hogy nem a hangja, sokkal inkább a megjelenése miatt került be a filmbe.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

3. Ó, azok a ruhák!

Colin Firth tartott a zenés-táncos szereptől, de soha ilyen könnyen nem élte bele magát egyetlen szerepébe sem. “Egyszerűen azért volt könnyű, mert szórakoztató volt a forgatás. Nem is az éneklés a ciki, ha jobban belegondolok. Inkább azok a ruhák” – mondta a forgatáson készült interjúban Colin Firth.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

Persze nem csak a férfiak ruhatára volt emlékezetes. Meryl Streep és a barátnőit alakító Julie Walters és Christine Baranski kifejezetten jól szórakoztak a csillogó ruhákban.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

Az egész csapat a legjobban a film végén látható közös fellépést élvezte a legjobban, mert akkor valódi ABBA-hangulatba kerültek. Szerintem a nézők is.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

4. Ezt a szerelmet nem kellett megjátszani

A filmbeli szerelmes lányt nem volt nehéz eljátszania Amanda Seyfriednek, aki valóban beleszeretett Dominic Cooperba.

A pár három évig volt együtt, de a szakítás után sem szűntek meg az érzelmeik. “Mindig szeretni fogom, Dominic fontos része az életemnek. Egykor összetörte a szívemet, ezért nem lehetünk már együtt”mondta a színésznő két évvel ezelőtt az ELLE magazinnak adott interjúban.

5. A népszerűség ára

A film készítőinek az volt a céljuk, hogy felhőtlen hangulatot teremtsenek, a nézők azonnal ott akarjanak lenni a görög szigeten. Ez annyira jól sikerült, hogy a film forgatási helyszínét, Skopelos szigetét gyakorlatilag megszállták a turisták. Autók parkoltak mindenhol az út mentén, a film esküvői kápolnájához vezető lépcsőn pedig alig lehetett elférni. A turisták mind ABBA-dalokat énekeltek, Meryl Streepnek képzelve magukat:

És talán felesleges is mondani, hogy keveseknek sikerült jól előadniuk a filmbeli jelenetet:

A szigeten lakók a nyomás ellenére sem hajlandóak “Itt forgatták a Mamma Mia!-filmet” feliratú pólókat vagy hűtőmágneseket gyártani. “Esküszöm, akik most idejönnek, azt várják, hogy Meryl Streep fogadja őket” – mondta az egyik helybéli a Daily Mailnek.

 6. Meryl Streep fel sem fogta, kit csókol

Egy, a forgatáson készült interjúban megkérdezték Meryl Streepet, milyen érzés Pierce Brosnant csókolni. “Bele sem gondoltam még ebbe. Az biztos, hogy én vagyok a legöregebb nő, aki megcsókolta James Bondot” – viccelődött a színésznő.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

Pierce Brosnan és Meryl Streep a londoni premieren látványosan köszöntötték egymást, és a túlzó megjegyzések között ilyenek szerepeltek, mint “Brosnan nem tud betelni Streep csókjával”.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

7. Ezért újra együtt volt az ABBA

Az ABBA együttes két férfi tagja tanácsadó volt a filmben, Björn Ulvaeus még az utolsó jelenetben is látható, amikor a parton egy zongoránál ül. A Mamma Mia! világpremierjét Londonban tartották, de mindenki a stockholmit várta a legjobban, hogy vajon az ABBA együttes tagjai mind megjelennek-e a bemutatón. Végül így lett, és 1986 óta először mind a négyüket egyszerre tudták lefotózni.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

Meryl Streep pedig kifejezetten szerencsésnek érezte magát, hogy az ABBA két női tagjával külön is sikerült beszélgetnie:

Meryl Streep a két ABBA-lánnyal
Meryl Streep a két ABBA-lánnyal

8. Tom Hanks álma volt

Azt hiszem, nem kell magyarázni, mennyire jó érzéke van Tom Hanksnek a filmekhez. A színész volt a Mamma Mia! producere, és az öt hónapon át tartó forgatáson sokszor ő is felbukkant.

Kerülj Mamma Mia hangulatba az évfordulón

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top