Sztárok

Cserpes Laura ebben látja a jövőt

Cserpes Laura életét is nagyon megnehezítik kalózletöltések, így néhány kollégájával összeállt, hogy felszólaljon a legális zenehallgatás mellett. Az énekesnő azt is elmondta, miben látja a zeneipar jövőjét.

Hazai sztárok hívták fel a figyelmet arra, milyen komoly változásokon ment át a zeneipar az elmúlt években, és milyen újdonságok várják a közönséget. Istenes Bence, Király Linda, Ganxsta Zolee és Cserpes Laura a Telenor Deezer eseményén beszéltek arról, hogy úgy vélik, a kalózletöltések ideje lejárt, és a zenehallgatás jövője az online streamelés.

“Mint zenével foglalkozó embernek, természetesen lényeges számomra, hogy legyenek olyan platformok, ahonnan legálisan és könnyen elérhetők akár hazai, akár külföldi előadók dalai. Nagyon fontos, hogy ne illegálisan töltsék le a zenénket, hiszen talán kevesen tudják, de ahhoz, hogy egy dal megszülessen, rengeteg anyagi és szellemi ráfordítás szükséges – így muszáj lenne, hogy ebből valami vissza is térüljön… Az online streaming szolgáltatások remek alternatívát jelentenek erre, ráadásul bármilyen élethelyzetben hallgathatók, akár kocsiban vagy sportolás közben is”mondta Cserpes Laura, akinek a véleményét Király Linda is osztja.

Cserpes Laura ebben látja a jövőt

“Úgy vélem, nagyon fontos hogy a zenészek és az előadók tudomásul vegyék, mennyire megváltozott a világ: teljesen átalakult a zenei piac. Annak ellenére, hogy én otthon bakelitlemezen hallgatok dalokat, a kocsiban csak online zeneszolgáltatások kínálataiból válogatok. Nagyon meglepő volt számomra, amikor a baráti társaságban felmerült az illegális letöltés témája, sokan nem is tudták, hogy ezzel nemcsak az előadó jár rosszul, hanem rengeteg ember, aki a háttérben dolgozik. Aki ezzel egyszer szembesül, biztosan más szemmel tekint majd erre a jelenségre” – magyarázta Cserpes Laurához csatlakozva Király Linda.

További képeket az eseményről galériánkban láthatsz:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top