Sztárok

Mellvillantástól a legszomorúbb bulidalig: 5 dolog a nagy visszatérő Janet Jacksonról

Hét év szünet után tért vissza Janet Jackson, mégpedig nem is akárhogyan. Az énekesnő a BET-gála egyik díját vehette át, mivel emlékezetes zenei munkássága sokakat inspirál. Nagyon szubjektív listát készítettem arról, nekem mi jut eszembe az idei év egyik nagy visszatérőjéről, Janet Jacksonról.

1. A súlyingadozása

 Csúnya dolog, hogy éppen a súlyproblémáival kezdenem a felsorolást, de egyszerűen fantasztikusan nézett ki a díjátadón a 49 éves Janet Jackson.

Mellvillantástól a legszomorúbb buli dalig: 5 dolog a nagy visszatérő Janet Jacksonról

Erről óhatatlanul is eszembe jutott, mennyit küzdött a kilókkal, hogy soha nem volt igazán elégedett a testével.

Mellvillantástól a legszomorúbb buli dalig: 5 dolog a nagy visszatérő Janet Jacksonról

“Évekig gyötörtem magam diétákkal, ha pedig jöttem a gondok, akkor enni kezdtem, mert az megnyugtatott. A jojóeffektusnak vége. Nem tudom, hány kiló vagyok, mert nem mérem magam. Szerintem a mérleg nem egészséges” – mondta pár évvel ezelőtt a People magazinnak.

Megnézem
Összes kép (1)

2. Néha csak a mosolyáról ismertem fel

Janet Jackson gyerekkorától reflektorfényben élt, a Jackson klánnál többet csak a Kennedy családdal foglalkoztak annak idején. A legkisebb lányt, Janetet mindenki óvta és szerette, ő pedig szerette kipróbálni magát különböző stílusokban, úgy öltözködésben, mint a zenében, vagy éppen a hajdivatban. Hogy egy frizura mennyire képes megváltoztatni valakit, arra Janet Jackson az egyik jó példa, akit néha csak a mosolyáról lehetett megismerni.

3. Mellmalőr a színpadon

Az Egyesült Államok évente megrendezett, nagyszabású sporteseménye a Super Bowl, ahol külön téma, hogy melyik zenész show-ja nyitja meg a kupáért folytatott küzdelmet. Janet Jackson mellei tizenegy éve, 2004 február elsején történelmet írtak ezen az eseményen. Miközben az énekesnő és Justin Timberlake közös dalukat adták elő, egy jól időzített pillanatban az énekes letépte Janet Jackson melléről a ruhát. Hogy ez szándékos volt-e, azt máig nem lehet tudni. Viszont hatalmas felháborodást váltott ki a jelenet, mondván “az átlagos illendőség” elvárható ezen a rangos eseményen. Bárhogyan is, az biztos: máig senki nem tudja felidézni, hogy Janet fellépése után a második félidőben mi történt a pályán.

4. A triviális: Michael Jackson testvére

Talán első helyre kellett volna írnom, hogy a máig legendaként emlegetett Michael Jackson húga, ráadásul Janet Jackson a bizalmasa és barátja is volt a testvérének. Az énekesnő hosszúra nyúlt szünetének az egyik oka az volt, hogy lassan tudta csak elfogadni szeretett bátyja halálát.

Mellvillantástól a legszomorúbb buli dalig: 5 dolog a nagy visszatérő Janet Jacksonról

5. Övé az egyik legszomorúbb bulidal

A Together Again című számával Janet Jackson 1997-ben jelent meg, és onnantól sokáig minden buliban lejátszották a slágerét. Pedig a dalt az énekesnő egy AIDS-beteg barátja emlékére írta, akit akkoriban veszített el. Sokáig töprengett, milyen jellegű zenét írjon a szöveghez, és úgy döntött, azt mutatja meg, milyen sok boldogságot hozott az életébe a néhai barátja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top