Sztárok

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Már 50 év telt el, de A muzsika hangja szereplői között ma is megvan a forgatáson kialakult bensőséges hangulat. Julie Andrews most is a családjának tekinti a filmbeli gyerekeit, igaz, Christopher Plummer azért kilóg a sorból.

Julie Andrews – Mária

Nagy volt az elvárás Julie Andrewsszal szemben, mivel A muzsika hangja előtt a színésznő Oscar-díjat kapott a Mary Poppinsban nyújtott alakításáért. Mária nővérként végül örökre beírta magát a filmtörténelembe, és még most is foglalkoztatott színésznő. Julie Andrews nevét a fiatalok nemcsak A muzsika hangjából ismerik, hanem a Neveletlen hercegnőből és a Shrekből is. Magánéletével mindig is elégedett volt. Kétszer házasodott, első válásáért sokan a filmes sikereit okolták. 1969-ben hozzáment Blake Edwards rendezőhöz, akivel a férfi 2010-es haláláig boldogan éltek. Julie Andrews öt gyerek édesanyja, kilenc unokája és három dédunokája van.

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Charmian Carr – Liesl von Trapp

Édesanyjának köszönhetően került be a szereplőválogatásra. Geraldine Chaplin és Mia Farrow csak kettő név azok közül, akiknél jobbnak tartotta Charmian Carrt a rendező. Egyetlen kifogása volt csak: a színésznő eredeti neve, amit hosszú volt, ezért adott neki pár választási lehetőséget, mire cserélje le. Charmian imádta A muzsika hangja forgatását, habár a táncjelenetnél elfelejtettek csúszásgátlót rakni a cipőjére, ezért átesett az üvegablakon, a fájdalom ellenére azonban befejezte a jelenetet.

Charmian Carr filmes karrierje igen rövid volt, mivel sosem akart színésznő lenni. A muzsika hangja után még egy szerepre mondott igent, és az elmúlt években szerepelt egy sorozatban epizódszereplőként. Hosszú ideje saját lakberendező cége van, korábban pedig főállású anyukaként nevelte két lányát. 1991-ben vált el a férjétől, akivel A muzsika hangja forgatásán ismerkedett meg.

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Nicholas Hammond – Friedrich von Trapp

15 évesen kapta meg a von Trapp család második gyerekének szerepét. Előtte két évvel a Legyek Ura filmben ő alakította Robertet. Hivatalosan 2012-ben felhagyott a filmezéssel, jelenleg Ausztráliában él. A muzsika hangja máig erősen jelen van Nicholas Hammond életében: pár évvel ezelőtt egy díjnyertes dokumentumfilmet készített, amely a von Trapp család igaz történetét mutatja be, Climbed Every Mountain with Nicholas Hammond címmel.

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Heather Menzies – Louisa von Trapp

Nagy karrierálmokkal indult neki filmnek a színésznő, azt remélte, hogy a szerep meghozza neki az elismerést. A muzsika hangja után a ’70-es,’80-as években szerepelt pár filmben és sorozatban, 1973 még a  Palyboynak is levetkőzött. Később viszont úgy határozott, hogy kifejezetten a rákos betegeknek és családtagjainak segít jogi képviselőként. A háromgyermekes anya az Urich alapítvány létrehozója, amely a rákkutatást támogatja – néhai férje emlékére.

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Duane Chase – Kurt von Trap

Tizenöt évesen került be a szereplőválogatásra, és nagy lehetőségnek tekintette a filmet, mert minden vágya az volt, hogy színész legyen. Egy évvel A muzsika hangja után Duane Chase felhagyott a filmezéssel, és teljesen más szakmát akart tanulni: geológusként szerzett diplomát, majd software-tervező mérnökként kezdett dolgozni. Feleségével Seattle-ben élnek.

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Angela Cartwright – Brigitta von Trapp

Az akkor 12 éves Angela Cartwright alakította a filmbeli Brigittát. Otthonosan mozgott a kamera előtt, mivel egészen kicsi gyerekkora óta szerepelt különböző sorozatokban. 3 évesen pedig Paul Newman lányát alakította. A 62 éves színésznő A muzsika hangja után is több sorozat állandó szereplője volt, máig szinkronizál, de igazi nagy szerelme az írás. Könyvei mellett 30 éve fotózással keresi a kenyerét, és igyekszik a lehető legtöbb időt tölteni a két gyerekével

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Debbie Turner – Marta von Trapp

Kilencéves volt, amikor beválasztották a von Trapp család hatodik gyerekének, a szerepe szerint hatéves Martának. A muzsika hangjával Debbie Turner be is fejezte a színészi karrierjét. A hegyek látványa és a forgatás azonban jó emlékeket hagyott benne, később ezért kezdett síelni, majd profi sportoló lett. Most négy lányt nevel, virág- és dekorációs üzlete van, valamint rendezvényszervező cégét vezeti.

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Kym Karath – Gretl von Trapp

Alig hétévesen került be A muzsika hangjába, ahol ő alakította a von Trapp család legfiatalabb tagját. Viszonylag rutinosnak számított, mert már háromévesen is kapott színészi munkákat. Testvére szintén bekerült a válogatón, de végül nem neki osztották a szerepet.
Családja görög, ő maga pedig büszke a gyökereire. A dél-kaliforniai egyetemen szerzett diplomát, később Párizsban tanult, és modellkedett. 26 évesen Kym Karath férjhez ment, és a gyereke kedvéért felhagyott a színészettel egy időre. “A muzsika hangja forgatást élveztem, de máig nem megyek a víz közelébe sem, mivel majdnem sikerült belefulladnom a csónak jelentnél, amikor vízbe estem. Akkor még nem tudtam ugyanis úszni, és későn kaptak utánam.” Kym most is színésznőként dolgozik, és tévéműsorokat készít Los Angelesben. 

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Christopher Plummer – Von Trapp kapitány

Keresett színész volt az akkor 36 éves Christopher Plummer, de a nagyobb áttörést A muzsika hangjának köszönheti. A forgatás alatt rengeteget zsörtölődött, egyedül Julie Andrews társaságát kereste. Az énekhangját többnyire Bill Lee helyettesítette.
Christopher Plummer híresen lenézősen beszél A muzsika hangjáról. Von Trapp kapitány szerinte: “borzalmas, szentimentális és érzelgős”. Plummer máig nem nevezi nevén a filmet, egyszerűen csak “az a film” vagy a Nyál hangjának titulálja.

Éppen ezért sokáig egyetlen alkalommal sem ment el, amikor találkozóra hívták a stáb tagjai. Végül 2010-ben hajlandó volt elmenni az Oprah Show-ba, ahol minden szereplő megjelent. “Egy kicsit untam a karakteremet. Nagyon erőlködtünk, hogy érdekesnek tűnjön, de olyan volt, mintha egy halott lovat korbácsolnánk, hogy menjen gyorsabban. És bár személy szerint ez a film nem az én műfajom, azt el kell ismernem, hogy remekül megcsinált mű. Tudom, hogy máig családi filmnek számít, bár sajnálom a gyerekeket, akikkel megnézetik.”

Plummer háromszor házasodott, elsőszülött gyerekével annak kamaszkoráig nem is tartotta a kapcsolatot. Harmadik feleségével 1968 óta vannak együtt. Karrierje csúcsának tartotta, hogy 2012-ben, 82 évesen a legidősebb győztesként átvehette az Oscar-díját.

Akkor és most: 50 év után így néznek ki A muzsika hangja szereplői

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top