Sztárok

13 ok, amiért Taylor Swift a legtökéletesebbre kitalált hollywoodi celeb

Little Miss Perfect, vagyis Kis Tökéletesség kisasszonynak nevezik, de nehezen jöttünk rá, miért. Ő azt állítja, hogy a titka: csakis maga dönt mindenben. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Taylor Swift egymagában jobb, mint a komplett hollywoodi sztárgyár.

Taylor Swift ugyanazon a listán szerepel mint, Angela Merkel, Hillary Clinton, és Michelle Obama. Első ránézésre a 25 éves énekesnő semmilyen szempontból sem összehasonlítható a másik három személlyel, pedig mindannyian ott vannak a Forbes magazin idei listáján, a világ 100 legbefolyásosabb asszonya között. Azért itt megjegyezném, hogy nem Taylor Swift vezeti a listát, de már az is elképesztő, hogy a 65. helyig jutott, pedig idén került fel először, és ezzel ő a legfiatalabb nő, aki a Forbes-listára valaha felkerült. Ha valaki hallotta már énekelni, akkor felmerül a kérdés, hogy ezt mégis hogy csinálta?

1. Vannak nála tehetségesebbek, de…

Öt platinaalbum, hét Grammy-díj ékesíti a kilenc éve kezdődött karrierjét, ezzel pedig a legjobban kereső sztárok közé emelkedett igen gyorsan. Állítása szerint minden dalát ő írja, aminek a szövegeit elnézve ezt még el is hihetnénk, ráadásul az üzleti döntéseit sem bízza másra. Ilyen volt, amikor a Spotify streaming oldalról letiltotta a dalait, arra hivatkozva, hogy az internet kizsigereli a zenészeket.

13 indok, miért Taylor Swift a legtökéletesebben összepakolt hollywoodi sztár

Ha szigorúan nézzük, akkor Taylor Swiftnél azért akadnak tehetségesebb zenészek, de mégis az ő szekere fut a legjobban, mert a dalszövegei mind mélyen érintik a fiatalokat. Jobban csinálja, mint Paolo Coelho.

2. Barátszerzésből jeles

Hogy ez zsigeri vagy a profi menedzsereknek köszönhető, nem tudom, de az biztos, hogy Taylor Swift remekül tud barátságokat kötni. Kedves a rajongóihoz, bárhol jár, csak dicséri a várost és a lakókat, szóval nem lehet belekötni az énekesnőbe, jelest kapna barátkozásból. És mintha mindenki találna valami szerethetőt Taylor Swiftben.

3. Taylor népe: mert mindenkihez szól

Amennyire tudni lehet, Taylor Swift rajongótáborában mindenfajta korosztály megtalálható. Sőt nemcsak nők, de férfiak is rajonganak érte. Ez utóbbit azért értem, miért. A végtelen hosszú combú énekesnő nem mulasztja el, hogy megmutassa a lábát, és a ruhái általában többet engednek sejteni, mint amennyit takarnak.

13 indok, miért Taylor Swift a legtökéletesebben összepakolt hollywoodi sztár

A tinilányok Taylor Swift dalait kívülről tudják, mivel éppen azokat és úgy mondja el, amiket ők éreznek a szerelmi csalódásokról, és élvezik, amikor Swift beszélget velük, ajándékokat küld a rajongóknak vagy éppen bulizni hívja őket. A fiatal fiúk nem egy félelmetes szexvampnak tartják, hanem édesnek és szeretni valónak. A rajongói széles spektrumon mozognak, őket már Taylor népének szokták nevezni.

4. Kontrollmániás és a munka megszállottja

A bennfentesek szerint igazán neurotikus személy, aki mindent kontrollálni szeretne, nem enged semmilyen hibát és meggyőződése: csak akkor megy valami jól, ha ő felügyeli, sőt ő is csinálja.

5. Ismert barátokban tobzódik

Vilmos herceggel kareokepartit rendezett, Jon Bon Jovival jótékonykodik, Cindy Crawford és más modellek is az ő klipjében szerepelnek. De gyakorlatilag nehéz manapság olyan ismert embert mondani, akivel ne lenne valamilyen közös fotója az énekesnőnek.

6. Meseszerű gyerekkor

Jómódú családból származik, akik mindent megadtak a kis Taylornak. Innen jön az énekesnő meggyőződése, hogy nála bizony nem lehet jobb. A pennsylvaniai farmon, ahol hét lovat tartott a család és fenyőfákat neveltek, Taylor Swiftnek mesebeli gyerekkor jutott. Nyaranta hittantáborba járt, és kiemelkedő tanulmányi eredményekkel dicsekedhetett. Bár otthon tanult, kétévnyi anyagot 12 hónap alatt sajátított el, ezzel pedig mintapélda minden szülő számára, akinek elege van az iskolából kibukott ikonokból.

13 ok, amiért Taylor Swift a legtökéletesebbre kitalált hollywoodi celeb

 7. Bosszút áll mindenki nevében

A dalszövegírója vagy társírója minden nagyobb slágerének, amiről azt mondják, hogy kiemelkedő tehetségű, nem úgy, mint a “semmi különösnek” titulált hangja. Countryénekesi gyökereit már messze maga mögött hagyta, és albumeladási statisztikáit látva ez egy jó döntésnek bizonyult. A rekordokat a szakértők annak tudják be, hogy mindig a saját élményeit zenésíti meg, mint a bukott kapcsolatait vagy a szakításait. A Bad Blood például régi riválisának egy fricska, mert Katy Perry egyszer a Swiftet kritizálta.

8. Internetet robbant

Mestere a modern technikának, az internetet úgy használja a saját javára, mint senki más. Instagram– és Twitter-követői jelenleg úgy 58 millióan vannak, s ehhez hozzátartozik, hogy a rajongóival rendszeresen találkozik, közös képeket készít velük, közös nyelvet használ velük, és mindig megoszt velük valami magánéleti titkot, mintha csak a legjobb barátaival beszélgetne. Ha tanácsot kérnek tőle, arra mindenki választ kap. Legalábbis ezt mondják.

9. “Túl szép, hogy igaz legyen”-effektus

Még csak 19 éves volt, amikor először beszélt arról, hogy soha nem inna alkoholt, nem akar dohányozni, mert “felelősséggel tartozik mindenért, amit tesz és mond”. Tudatában van, hogy befolyásolja a fiatalokat, ezért húzta meg a határokat. Túl szép, hogy igaz legyen, mondják, de éppen ez a vonzereje, mivel nem lehet rajta fogást találni. Vannak olyanok, akik csak azért követik őt a közösségi oldalakon, mert le akarják buktatni.

10. Jótékonyság és jótékonyság

Nincs igazi példakép jótékonyság nélkül. Márpedig a legvagyonosabb celeb lány jócskán juttat mindenkinek, a rászorult gyerekeknek, a természeti katasztrófák áldozatainak, de a betegekre vagy éppen az oktatásra is jócskán költ. 2012-ben Michelle Obama díjjal jutalmazta Taylor Swift nagylelkűségét.

13 indok, miért Taylor Swift a legtökéletesebben összepakolt hollywoodi sztár

11. Kilóg a sorból

Mindegy hogyan, de ha valaki extrém módon sovány, vagy éppen kövér, akkor annak a mai sztárok között nyert ügye van. Taylor Swift pedig 500 kalórián él, legalábbis ő ezt mondja, és elnézve az alakját, hajlamos vagyok elhinni, hogy fénnyel táplálkozik.

13 indok, miért Taylor Swift a legtökéletesebben összepakolt hollywoodi sztár

12. Megválogatja a társaságát

Nem látunk róla olyan képet, amelyen hajnali négykor tántorog ki egy bárból, vagy nőket csókolgat heccből, de még csak egy titkos szexvideó sem került elő róla. Barátai csak jókat tudnak róla mondani, mint a legodaadóbb barát, akinek a tanácsai aranyat érnek, nem volt még soha bunkó vagy elutasító a szeretteivel.

13 indok, miért Taylor Swift a legtökéletesebben összepakolt hollywoodi sztár

13. Szeretőit felvállalja

Az őszintesége része, hogy mindent elmond a rajongóinak, azt sem titkolja, kikkel volt már kapcsolata. Így sok más sztárral ellentétben nem kell folyton magyarázkodnia. A swiftipedia-oldal összegyűjtötte az exei listáját, amelynek egy külön fejezetet szentelt, és ez egyre bővül. Ahogy erről minden egyes dalában beszámol az énekesnő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top