Sztárok

Taki bácsi az Uber ellen harcol – ilyen lenne a Szomszédok napjainkban

Te feláldoznád a Barátok köztöt és a Jóban Rosszbant azért, hogy újra legyen Szomszédok? Én tuti. Mondjuk sajnos számos kedvencem már nem él a szereplők közül, helyettesíteni pedig lehetetlen Taki bácsit és Lenke nénit. Mivel nulla az esély arra, hogy valaha újra forgassanak a panelben panaszkodó magyarokról, ezért eljátszottam a gondolattal, hogyan is élnének most a gazdagréti hősök.

Julcsi – A felnőtt Julcsi már három váláson van túl, és hetente látogatja Csernus doktor rendelőjét. Hamar kiderült, hogy minden elcseszett döntése mögött a gyerekkora áll. Soha nem bírta feldolgozni, hogy az apja “idiótának” nevezte, a nagyanyja “kövérnek” titulálta, az anyja pedig szinte mindennap megalázta.

Doktor – Mágenheim doktornak meggyűlt a baj az angol nyelvvel, így végül nem tudott kimenni külföldre dolgozni. Helyette kínai medikákat oktat a SOTE-n. Félévente feltűnik egy új szerelem az életében, de mivel a lakáshitelt még 15 évig nyögik együtt Julival, egyikük sem akar elválni.

Taki bácsi az Uber ellen harcol – ilyen lenne a Szomszédok napjainkban

Juli – Most egy zsírrobbantó gépet vásárolt, azzal próbál új vevőkört becsábítani a kozmetikába, ahová azonban a rendetlenkedő online pénztárgép miatt rendszeresen kiszáll a NAV.

Gábor Gábor – A szépségszalon mellett megalapította a “Gábor Gábor Bróker Biznisz Kft-t”. Próbál betársulni a Prezibe, de rendre elzavarják.

Etus – Amióta tönkrement a kemencéje, jobb agyféltekés rajzolást tanít otthon.

Taki bácsi – Piros Ladáját egy Opel Astra G-re cserélte. Piros kombi Vectrát akart, mert azzal vígan segíthetett volna Almának a költözésben, de arra sajnos kevés volt a taxisfizetés. Taki bácsi az Uber elleni harc éllovasa. Minden tüntetésen ott van, és felesége rántott húsos szendvicsével kínálja a többieket.

Taki bácsi az Uber ellen harcol - ilyen lenne a Szomszédok napjainkban

Lenke néni – Indult az ALDI háziasszony válogatóján, de stílusát túlságosan mogorvának tartották. Bandival már épp bezárták volna a kisboltot, amikor is jött a vasárnapi zárva tartási rendelet. Azóta Lenke néni szombaton megfőzni a vasárnapi ebédet, hogy a hét utolsó napját is a garázsboltban töltse.

János és Alma – János kivándorolt Amerikába. Most a Yellowstone Nemzeti Park főerdésze. Almával 2009-ben váltak el, amikor a nő jelentkezett a WizzaAir pilótaképző programjára.

Taki bácsi az Uber ellen harcol - ilyen lenne a Szomszédok napjainkban

Vágási Feri – Bár nagy rajongója a Win95-nek, hamar rájött, hogy az okostelefonoké a jövő. Most egy Apple boltban eladó, mellette otthon a helyi Szuperinfót tördeli a régi PC-n.

Jutka – 10 év után otthagyta az állami iskolát. Most a Waldorfban tanít. Házassága Ferivel egyre szomorúbb, mert  a férfi túl sokat verekszik a telepen, és a kultúrán akar spórolni. Jutkának így a barátnői titokban vásárolják meg a jegyet a legújabb Szinetár Dóra-Bereczki Zoltán koncertre. 

Vilmácska, Béla bácsi és a tanári kar többi tagja – A tankönyvbotrány kirobbanása óta titokban fénymásolják a régi könyveket az új tornateremben. Vilmácska aerobic-tanfolyama befuccsolt, most plusz pénzért a Gazdagréti SE utánpótlás csapatának edzője.

Sümeghy – A művész úr állandó fellépője a Várkert Bazár-átadásoknak.

Janka néni – Még mindig az otthoni pálinkafőzésért kampányol a Parlament előtt. Hetente kétszer Feri visz neki rakott krumplit ételhordóban.

Olvasgass még Szomszédokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top