Sztárok

15 álomszerep, amire megérett a vámpíros Robert Pattinson

Robert Pattinsont "vámpírfiúként" ismerik, pedig lehetne olyan filmje, ami feledtetné a Twilight-sagát. Íme egy nagyon szubjektív lista olyan szerepekről, amelyekkel meglephetnék a ma 29 éves Pattinsont a remake-ek korában.

1. Van, aki forrón szereti

“Egészen 12 éves koromig lánynak öltöztettek a nővéreim, és Claudiaként mutattak be mindenkinek” – mesélte a BBC-nek a Robert Pattinson, aki arról is beszámolt, hogy modellkarrierjét is annak köszönhette, hogy elég “csajos” volt. “Ha nem kezdek férfihoz hasonlítani, akkor most is modell lennék, mert nem rúgtak volna ki.” A Van, aki forrón szereti film újragondolt verziójában kamatoztathatná a régi tapasztalatait.

2. Szépség és a szörnyeteg

Már összeállt az új Disney-produkció stábja, de még nem lenne késő lecserélni a szörnyet Pattinsonra. A Bel Ami és a Vizet az elefántnak forgatásán bebizonyította, hogy komolyan lehet őt venni színészként, mert nem csak tinikedvenc vámpír. A szörnyeteg szerepéhez átható és sokatmondó tekintet kell, ami Pattinsonnak megvan.

3. James Bond

“Brilliáns 007-es lenne” – mondta róla a jelenlegi James Bond-sztár, Daniel Craig, és Pattinsont nagyon is érdekelné a lehetőség. A legfontosabb feltételeknek eleget tesz: született brit, és jól néz ki öltönyben. Külön vicces lenne, ha az egykori vámpír szerelmét, Kristen Stewartot tényleg beválogatnák mellé Bond-lánynak. Ezzel legalább véget vetnének a pletykáknak, miszerint Pattinson azóta nem hajlandó vele beszélni, hogy kiderült: Kristen a lányokat szereti.

15 álomszerep, amire megérett a vámpíros Robert Pattinson

4. Három testőr

Tudom, hogy már számtalanszor feldolgozták, de ugyanannyira megnézném őt a három testőr egyikeként, mint d’Artagnan szerepében. Igaz, a Vasálarcos figuráját is jól hozná, de Leonardo DiCaprio után kicsit okafogyott lenne újra nekifutni annak a filmnek.

5. Hegylakó

Christopher Lambert után most Pattinson is megmenthetné a világot, esetleg a hegylakó fiaként. A színész egyszer viccesen azt mondta: “a haj 75 százalékban meghatározza a játékomat”. Nos, most kiderülhetne, hogy hosszú hajjal mit tudna kihozni magából.

6. Mr. és Mrs. Smith

Egy évvel ezelőtt már szóba került, hogy a producer szívesen megcsinálná a nagy sikerű film folytatását. Érdekes lenne Angelina Jolie-t és Brad Pittet újra abban a szerepben látni, amelynek során egymásba szerettek. A tervek szerint éldegélnek békésen, és egyszer csak bamm!, megjelennek az új szomszédok. A vicces felhang ellenére lenne fantázia a filmben, ha például Robert Pattinson lenne az egyik szomszéd. Kérdés persze, kit választanának az ő társának. Mindenesetre a 2009-es év két legvonzóbb embere, Pattinson és Jolie egy filmben biztosan remek látvány lenne.

15 álomszerep, amire megérett a vámpíros Robert Pattinson

7. Minden lében két kanál

Pattinsont el tudom képzelni ebben a szerepben, mert a folyton viccelődő jelleméhez közel állna mindkét karakter. Az angol humor egyáltalán nem áll távol tőle, egyetlen gondja az akciójelenetekkel akadhat: “Pokoli rosszul vezetek, az úton is folyton ledudálnak. Bár a forgatáson biztosan elnézőbbek lennének velem.”

8. Kínai negyed

Jack Nicholson egyik legnagyobb rajongójának tartja magát a színész, és saját bevallása szerint könnyekig meghatná, ha egyszer ugyanabban a szerepben kipróbálhatná magát, mint a nagy példaképe. A Kínai negyed cinikus hekusaként pedig még el is tudom képzelni Pattinsont. Biztosan vannak, akik nem értenek velem egyet, de annak idején több, mint 75 ezren írtak alá egy petícíót, hogy ne Pattinson legyen a Twighlight-sorozat Edwardja. Ma már ők is elégedettek.

9. Baywatch-film

Már jó ideje szó van arról, hogy elkészítik vízimentős sorozatot, egyelőre azonban csak két színészt szerződtettek. A rajongók már az egész stábot összeválogatták, leszámítva David Hasselhoff karakterét, pedig ő lenne a kulcsfigura. Pattinsonnak több kellene, mint néhány sminkmester által festett hasizom, de kitartása nem ismer határt. És a vámpíros filmek után megnézhetnénk egy kicsit lebarnultan is a színészt.

15 álomszerep, amire megérett a vámpíros Robert Pattinson

10. Tövismadarak

A 80-as évek legromantikusabb minisorozatának filmes változatán ma is sok nő sírna. Richard Chamberlain alakítása ugyan hiteles volt, de a szerelmes papot Pattinsonnal is el tudom képzelni, még ha erre a szerepre valószínűleg nemigen vágyna. “Romantikus figurának vagyok elkönyvelve, de azok csak a szerepeim. Egyetlen igazán romantikus dolgot sem tettem még” – mondta Today Show-ban.

12. Dirty Dancing – a piszkos tánc

Ha már romantika, akkor ez a film az egyik csúcs. Karakterben megfelel, mondjuk azért lenne munka abban, ha erre a szerepre kellene felkészülnie. A Coachella fesztiválon készült felvételek óta Pattinsont sokan cukkolják azzal, hogy énekes-táncos barátnője, FKA Twigs nem a mozgásába szeretett bele.

13. Beverly Hills-i zsaru

“A legnagyobb hibám, hogy folyton jár a szám. Ritkán gondolom át, hogy mit mondok” – mesélte magáról a színész, aki szívesen részt vesz a szövege “testreszabásában” is. Pont annyit beszél, mint mondjuk Eddie Murphy, szóval a Beverly Hills-i zsaru újragondolva a film főszerepe nem fogna ki Pattinsonon.

15 álomszerep, amire megérett a vámpíros Robert Pattinson

14. Indiana Jones

Humoros énjéhez közel állnának ezek a kalandfilmek, amelyekben ő maga is szívesen szerepelne (nem úgy, mint mondjuk a Twilight-sagában, amit alig várt, hogy befejezzen). Tavaly már pletykáltak arról, hogy Indiana Jones szerepére kérik majd fel, de akkor még Pattinson csak remélte, hogy igazak a híresztelések, azóta viszont semmi fejlemény nincs.

15. Smaragd románca, Nílus gyöngye

A Smaragd románca és a folytatása, a Nílus gyöngye óta várják a következő részt a rajongók. Talán Pattinson lenne a megfelelő, akinek tudnának forgatókönyvet írni, és aki Michael Douglas nyomdokaiba léphetne. “A Harry Potter-film kedvéért megtanultam búvárkodni, azóta azt gondolom, bármire képes vagyok egy szerep kedvéért” – mondta a Scholastic magazinnak Pattinson.

További cikkek Robert Pattinsonról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top