Sztárok

A Roxette énekesnője túlélte a rákot

A Roxette énekesnőjéről lemondtak az orvosok, a gyógyulásáért ugyan mindent megtettek, de semmi jóval nem biztatták. Ennek 13 éve, és Marie Fredriksson köszöni, remekül van.

Ezt most a Roxette jubileumi turnéján mindenki láthatja május 19-én Budapesten is: Marie Fredriksson ugyanolyan energikus a színpadon, mint 30 évvel ezelőtt. Ahogy mondta, ő és a Roxette gitárosa, Per Gessle csak együtt tudnak igazán nagyot alkotni, mert az energiáik nagyszerűen kiegészítik egymást. “Egy csoda, hogy Marie ma itt áll és túlélte az agydaganatot. Még az orvosok is lehetetlennek tartották mindezt, de ő töretlenül teszi a dolgát, és ez fantasztikus” – mondta a 19 hónapos Roxette-turné előtt Gessle a CBS amerikai tévécsatorna egyik műsorában.

A Roxette énekesnője túlélte a rákot

Műtét után beszélni tanult

A Roxette énekesnőjét 2002-ben rákkal diagnosztizálták, majd sugár- és kemoterápia következett.
“Egy nap elájultam a fürdőszobában, és kiderült, hogy rosszindulatú daganat van a fejemben. A jobb szememre máig nem igazán látok, és évekig tartott, míg újra megtanultam írni, olvasni és számolni.” A beszéde is akadozott, és a kezelések során annyira legyengült, hogy azt hitte, örökre elvesztette a hangját is. “Végül a rajzolás, a festés és a zene segített meggyógyulni” – mesélte a Roxette énekesnője, akit a lábadozása alatt sem hagytak magára a rajongói. Rengeteg levelet írtak, és alig várták, hogy újra a színpadon lássák az agydaganattal kezelt sztárt.

Nyoma sincs a ráknak

A testileg meggyötört énekesnő 2009-ben lepte meg először a rajongóit azzal, hogy csatlakozott Gessle amszterdami fellépéséhez, és a Roxette ettől kezdve egyre gyakrabban vállalt koncerteket. A rajongói szeretete Marie szerint jobb, mint bármelyik gyógyszere. “30 éve kitartanak mellettem, amikor érezték, hogy a hangom még nem elég erős, együtt énekeltek velem.” A legtöbb rockturnéval ellentétben a Roxette nem egy új albumot akar népszerűsíteni, hanem minden este azt adják a rajongóiknak, amit a közönség akar: a régi nagy slágereket. “Ez a régi és az új rajongóknak is ugyanazt az élményt adja, talán felelevenít rég elfeledettnek hitt emlékeket is.”

A videóra kattintva megnézheti a Roxette énekesnőjének első fellépését az agydaganatműtéte után:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top