Sztárok

Fricska: nincs könnyű dolga a magyar csapatnak az angol tehetségkutatóban

A magyar Fricska csapat négy igennel jutott tovább az angol Britain’s Got Talent tehetségkutatóban. Két nap alatt majdnem 300 ezren látták a videójukat, de bármennyire lenyűgöző a fiúk előadása, az interneten nem lehet kommentelni. Van esélyük a győzelemre Angliában? Most, amikor terítéken a bevándorlás kérdése?

Vastag bőr kell

Két évvel ezelőtt, a magyar látványszínház előadása éppen ugyanígy lenyűgözte a zsűrit és a közönséget is. Ahogyan most a Fricska csapatának, úgy az Attraction tagjainak is állva tapsolt a közönség és a zsűri. A Twitteren és a különböző, róluk szóló írások kommentjeibe viszont rengeteg gyűlölködő megjegyzést kaptak, mondván: mit keresnek ők egyáltalán egy brit tehetségkutatóban, ha egyszer magyarok? Ahogy a Metro nevű napilap írta, vastag bőrt kell növesztenie a magyar csapatnak, ha talpon akarnak maradni. “Érdemes inkább a támogatókra és a pozitív üzenetekre figyelni” – írta a lap.

A gyűlölet ellen

Néhány éve sem volt éppen könnyű legyinteni a gyűlölködésre, de most igazán nehéz Angliában külföldiként. Az elmúlt hetek választási kampánybeszédeiben rendre az emigránsokat szidták, akik “csak a segélyért költöznek Nagy-Britanniába”, “betegségeket terjesztenek” – szóltak az elképesztő állítások. Talán éppen ezért nem lehet véleményt írni az angol nyelvű oldalakon a magyar Fricska tehetségkutatóbeli teljesítményéről. Jobb nem szítani a feszültséget, gondolhatják.

Egyébként éppen az angol tehetségkutató legismertebb tagjának, Simon Cowellnek kellene inkább hinni, és remélem is, hogy neki van igaza. Cowell nagy meglepetésnek nevezte, amikor két évvel ezelőtt a magyar Attraction nyerte az angol tehetségkutatót, de nem azért, mert nem tartotta őket elég tehetségesnek, hanem a csapat iránti gyűlölethullám miatt. “Az Attraction győzelme is mutatja, hogy ebben az országban szívesen látnak minden embert a világ bármelyik részéről, és egyszerűen imádták az Attraction előadásait. Én kezdetektől látok fantáziát ebben a csapatban. Az ő győzelmük jól mutatja, hogyan működik ez az ország. Mindenkit jó teljesítményre ösztönzünk, mindegy honnan jöttek. Ez a pozitív, nem a negatív hozzáállás tesz naggyá” – mondta akkor Cowell.

Mi pedig szurkolunk a Fricskának, vagyis Moussa Ahmednek, Papp Gergely Bálintnak és Papp Máté Bencének.

Győzhet újra magyar csapat az angol tehetségkutatóban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top