Sztárok

Csecsemő nélkül nem szállíthatsz anyatejet – Alyssa Milano esete a Heathrow reptérrel

"Tehát ha egy terrorista karján ott egy csecsemő, akkor simán felviheti az anyatejnek álcázott bármit a repülőre?" – csattant fel kolléganőm, amikor felolvastam neki a nap legelképesztőbb hírét.

Alyssa Milanóval kiöntették az anyatejét, mert nem volt nála a gyermeke – erről számolt be Twitter-oldalán követőinek a színésznő. A Bűbájos boszorkák sztárja, aki egyébként a nyilvános szoptatás egyik legnagyobb szószólója, ezúttal kislánya nélkül utazott egyik helyről a másikra, a repülőn pedig lefejt közel 300 milliliternyi tejet. A Heathrow reptéren dolgozó biztonságiakon azonban már nem jutott át az üvegekkel.

Alyssa Milano háborgására azonnal jött a választweet – amit azóta egyébként töröltek a reptér oldaláról.

Csecsemő nélkül, nem oké az anyatej - Alyssa Milano esete a Heathrow reptérrel

Eszerint tehát ha a gyermeke vele lett volna, akkor gond nélkül átjutott volna az ellenőrzésen a megpakolt anyatejekkel.

Egyrészt jár a vállveregetés a szabályok szigorú betartásáért, másrészt viszont végtelenül sztereotip és ijesztő a történet. Eszerint, akinél kisgyerek van, az csak kedves, aranyos, jó ember lehet? Mi van akkor, ha éppen nem Alyssa Milano, a híres hollywoodi színésznő, hanem XY, az ISIS vagy bármilyen más terrorszervezet tagja próbálna meg feljutni egy – esetenként – több száz emberrel telezsúfolt gépre, önmagát kedves anyukának kiadva? Nyilván nem elvárható, hogy a Heathrow reptér összes alkalmazottja tisztában legyen azzal, hogy kicsoda Alyssa Milano, és ha mégis, akkor azzal, hogy pár hónapja szülte meg első gyermekét, de indoklásukkal inkább magukat hozták kínos és bizalmat megingató helyzetbe, semmint a színésznőt, akinél egyébként is kérdéses, hogy szabályt szegett-e.

Ti hogy látjátok?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top