Sztárok

Eurovízió 2015: Csemer Boggie elrabolta a világ szívét

Csemer Boggie képviseli Magyarországot az Eurovízió soron következő szériájában. A törékeny énekesnő világbékét hirdető balladája nagy port kavart Izraelben, ennek ellenére még ott is sokan támogatják, akárcsak a világ több pontján.

Amerikai, spanyol, dán, francia és izraeli posztok árasztották el Csemer Boggie Facebook-oldalát, de a Twitteren és a Youtube-on, hivatalos videója alatt is rengeteg rajongója akad az Eurovízió 2015 magyar indulójának. Annak ellenére, hogy Izraelben kisebb botrányt okozott az énekesnő dala mögött vetített klip.

“I’m Israeli and I don’t usually watch Eurovision, but this year I’ll make an effort to watch and vote for Hungary! This is an amazing song with a strong message. I condemn Israel’s atrocities in Gaza and support boycott, divestment and sanctions against the Zionist regime. In the end it’s what’s good for Israel. אני ישראלי ואני בדרך כלל לא צופה באירוויזיון, אבל השנה אני אעשה מאמץ לצפות ולהצביע להונגריה! זה שיר מדהים עם מסר חזק. אני מגנה את הפשעים של ישראל בעזה ותומך בחרם, משיכת השקעות וסנקציות על המשטר היוני. בסופו של דבר זה מה שטוב לישראל.”

(Izraeli vagyok, nem szoktam nézni az Eurovíziót, de idén mindenképp nézem, hogy szavazhassak Magyarországra! Ez egy csodálatos dal, erős üzenettel. Elítélem az izraeli atrocitásokat Gázában, és támogatom a bojkottot, a felszámolást és a szankciókat a cionista rezsimmel szemben. Ez Izrael érdeke is) – szólt hozzá Csemer Boggie dalához az egyik rajongó, ezzel éles vitát indítva a Youtube-on. Sokan azonban politikamentesen is kifejezték támogatásukat a Wars for Nothing című dal iránt.

 

 

Csemer Boggie dala miatt néhány héttel ezelőtt kereste meg az MTVA-t az izraeli nagykövet, Ilan Mor. A nagykövet úr azt kérte, hogy a háttérben futó videófal egyik szövegrészletét távolítsák el a díszletből, mivel szerinte a “2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek” Izrael-ellenes politikai üzenet. Az énekesnő végül Facebook-oldalán reagált.

Az elmúlt napokban olyan cikkek láttak napvilágot az interneten, melyek arról szólnak, hogy Izrael budapesti nagykövete…

Posted by BOGGIE on 2015. március 23.

Szokták mondani, a negatív hírverés is hírverés, bár a történtek ellenére úgy tűnik, inkább támogatják, semmint támadják Csemer Boggie-t az Eurovíziós Dalfesztivál rajongói. Szükségünk is van a támogatókra, hisz az előszavazáson egyelőre nem állunk a legjobb helyen.

Éden Hotel: Beus poharat vágott Lokihoz. Részletek itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top