Sztárok

George Clooney felesége megtisztelő felkérést kapott

George Clooney ismét nagyon büszke lehet feleségére, aki hamarosan egy új projektbe vág bele. Amal Alamuddinnak ehhez egy időre Amerikába kell költöznie.

Az amerikai Columbia Egyetem előadója lesz George Clooney emberi jogi ügyvédként tevékenykedő felesége. Amal Alamuddin a tavaszi szemeszterben tanít majd a patinás intézmény jogi karán. A Londonban élő ügyvédnő megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Borostyánligához tartozó egyetemen oktathat. “Alig várom, hogy megismerhessem az emberi jogi ügyvédek ott tanuló következő generációját” – fogalmazott közleményében a kiváló szakmai hírnévnek örvendő Amal Alamuddin.

A 37 éves jogász George Clooney-val kötött házassága révén került reflektorfénybe, noha emberi jogi ügyvédként is elismert. Amal Alamuddin dolgozott Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár mellett, amikor a politikus a világszervezet szíriai különmegbízottjaként próbált közvetíteni a polgárháborúban részt vevő felek között, de ő védte Julian Assange-ot, a WikiLeaks alapítóját is kiadatási ügyében. Jelenleg az al-Dzsazíra Egyiptomban bebörtönzött, majd nemrég szabadlábra helyezett újságíróját, a kanadai állampolgárságú Mohamed Fahmit képviseli a pánarab hírtelevízió munkatársai ellen többek között terrorizmus támogatása vádjával folyó perben.

George Clooney és Amal esküvőjéről készült fotókat galériánkban megnézheted: 

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top