Sztárok

Ennyit változtak a Jóban Rosszban sztárjai 10 év alatt

Tizedik születésnapját ünnepelte a Jóban Rosszban, és a bulira nemcsak a jelenlegi színészek, de az egykori szereplők is hivatalosak voltak. Nem meglepő, ha a Csillagvirág Klinika stábtagjaival együtt mi is nosztalgikus hangulatba kerültünk, és megnéztük, mennyit változtak kedvenc színészeink az elmúlt évtized alatt.

Akik már távoztak a sorozatból

Előd Álmos – Nemes Dávid

Előd Álmos már a legelső részben feltűnt mint a sorozat Nemes Dávidja, ám karakterét évekkel ezelőtt Spanyolországba költöztették az írók. Álmos nagyon fiatalon, az akkori színházán keresztül került be a napi sorozatba, és elmondása szerint rengeteget tanult a négy év alatt, amit a Jóban Rosszbannál eltöltött. “Mikor találkozom a régi kollégákkal, olyan mintha el se váltunk volna. Sokszor hiányzott a sorozat, a munkatársak és persze az, hogy heti-napi rendszerességgel álljak kamera előtt. Ám szerencsére most is szoktam forgatni, többnyire külföldi produkciókban. Megfigyeltem, hogy kifejezetten szeretnek velünk – volt sorozatosokkal – együtt dolgozni, mert tudjuk, mivel jár egy forgatás, és tökéletesen megoldjuk a ránk bízott feladatokat “ – mondta a Nők Lapja Cafénak a színész, aki a filmezésen kívül munkaideje nagy részében színházban szerepel, és szinkronizál.

 

Szorcsik Viki – Bóta Judit

A nagyszájú, belevaló főnővér szerepe nem állt távol Szorcsik Vikitől. A színésznő négy éven keresztül volt tagja a Jóban Rosszban csapatának, mikor végül karaktere felmondott, és lelépett a klinikáról. A híresség 2008-ban távozott a sorozatból, azóta pedig volt már műsorvezető, fotósként is dolgozott, tavaly pedig hat hónapot Thaiföldön töltött. “Ismét találkozni munkatársakkal olyan, mintha nem telt volna el öt perc sem azóta, hogy együtt dolgoztunk” – mondta az Aktívnak Viki.

 

Fridel Fruzsina – Nemes Viola

A Várnagy Előd egykori feleségét, Violát alakító Fridel Fruzsina öt éve távozott a sorozatból. A színésznő azóta a családra koncentrál, hiszen két kislánya is született, az Aktívnak pedig a születésnap alkalmából elárulta, a harmadik gyermek is érkezik hamarosan. “A felnőtt társaság sokszor hiányzik. A barátnőmmel szoktam beülni kávézni, vagy elmegyünk a férjemmel moziba, vacsorázni, a szülei szerencsére besegítenek a gyerekekkel” – mesélte Fruzsina korábban.

 

Brózik Klára – dr. Káldor Margit

A színésznő hét éven keresztül játszotta Káldor doktornő szerepét, három évvel ezelőtt azonban úgy döntött, kiszáll a műsorból. Klára New Yorkba utazott nyelvet tanulni, elvégezte a TV2 Akadémiát és a Berzsenyi Dániel Főiskolát is. Jelenleg is a csatornánál dolgozik, ám már a kamera mögött. “10 évig dolgoztam színészként, és egy kicsit belefáradtam. Persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem szeretnék visszatérni a színpadra, de most jobban élvezem a kamera mögötti munkát. Mindig vágytam arra, hogy új dolgokat tapasztaljak meg, és most ebben érzek kihívást” – mesélte a születésnapon az egykori doktornő, aki jelenleg kreatív szerkesztő a csatornánál.

 

Létay Dóra – dr. Pongrácz Réka

A Csillagvirág Klinika főorvosának testvére 2009-ben erőszakos halált halt, így az őt megformáló színésznő távozott a sorozatból. Azonban Létay Dóra élete szép időszakaként emlékszik vissza a Jóban Rosszbannál töltött évekre. “Még a forgatás ideje alatt édesanyámmal vásároltunk egy bútorboltban, amikor odalépett hozzám két fiatal lány, és autogramot kértek. Anyukám elcsodálkozott: Miért kérnek autogramot a Dóritól?! Nagyot nevettünk. A legfontosabb, amit megtanultam; mindig, minden körülmények között önmagam tudok maradni. Semmiféle helyzet, szerep, pillanatnyi siker, népszerűség vagy éppen népszerűtlenség nem billenthet ki ebből. Létay Dóra vagyok. Ha tudják, ki az, ha nem” – mesélte Dóra, akinek a sorozat utáni évei is izgalmasak. “Az elmúlt öt év mérlege hét színpadi szerep, néhány tévés szereplés, két év szünet és egy gyönyörű kislány! Jelenleg a József Attila Színházban játszom, három (illetve négy) csodálatos szerepet”

 

Az állandó kedvencek

Gazdag Tibor – dr. Pongrácz Péter

Gazdag Tibor egyike azon keveseknek, akik az első pillanattól a sorozat szereplői. Így nem is meglepő, hogy mikor a születésnapon ismét találkozott régi kollégákkal, azt mondta, olyan mintha rég nem látott családtagokat látna viszont. “Az elmúlt évek alatt megtanultam sebet varrni. Volt itt egy kedves orvos, aki megmutatta, hogy kell megfogni az ollót és áthúzni a cérnát. Persze még nem próbáltam ki éles helyzetben”  – tudtuk meg a Csillagvirág Klinika főorvosától.

 

Gesztesi Károly – Füredi Attila

Gesztesi Károly szintén “nagy öregnek” számít a Jóban Rosszban berkeiben. “Én vagyok itt a második legöregebb, így nem meglepő, hogy főleg a fiatalabb kollégáknak szoktam segíteni. Néha mikor együtt veszünk fel egy jelenetet, akkor látom, hogy igénylik, mutassak meg nekik ezt-azt, mitől lesz még jobb a felvétel. Én pedig ezt szívesen csinálom” – avatott be minket kulisszatitokba a színész.

 

Madár Veronika – Galambos Gyöngyi

A mindig vidám és csacsogó Gyöngyit megformáló színésznő, Madár Veronika számára – karalteréhez hasonlóan – nagyon fontos a humor. “Akkor jó együtt dolgozni, mikor van humor a munkánkban, vannak nagy nevetések, és jó a hangulat.Természetes, hogy voltak nehezebb periódusok, mikor sokan elmentek, az minket is megviselt. Sokan hiányoznak, éppen ezért jó most ismét találkozni” – ecsetelte Vera a sorozat 10. születésnapján.

 

Fábián Antia – Halászné Nagy Szilvia

A cinikus, megosztó személyiségű Szilvia öt éve teszi izgalmasabbá a Csillagkút mindennapjait és az őt megformáló Fábián Anitáét is. “Szilvia folytonos kihívást jelent számomra, hiszen nagyon összetett karakter. Sok dologban különbözünk egymástól, ám így is rendkívül fontossá vált számomra. Annyira összefonódott már a kettőnk élete, hogy a fejemben párbeszédeket is tudnék folytatni vele.”

 

Liptai Caludia – dr. Zámori Alexa

Liptai Claudia 2008 óta alakítja a viharos életű plasztikai sebész szerepét, ám 2012 februárja és 2013 decembere kötözött megvált egy időre a sorozattól. 2013-ban nagy visszhangot keltett visszatérése, hiszen szerepe szerint Gesztesi Károllyal – akivel nyolc évig voltak házasok – keveredett rövid románcba. “Nagyon hiányzott nekem a Jóban Rosszban, a munkatársak, a forgatás, ez a fajta munka és Zámori doktornő szerepe. Két év után olyan volt az első forgatási nap, mintha egy hetet sem hagytam volna ki, úgyhogy különösebben nem kellett visszarázódnom. Nagyszerű a kapcsolatom a kollégákkal, így Karcsival is”árulta el akkor Claudia, akinek sikerült kiegyensúlyozott munkakapcsolatban maradnia egykori férjével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top