Sztárok

Meghalt Uhrin Benedek

Uhrin Benedek, a Sziget Fesztivál egykoron legnagyobb sztárja 93 éves korában hunyt el. Benedek bácsiért egy ország rajongott, szerepelt a Fókuszban, és Hajdú Péter is vendégül látta műsorában.

A Bors értesülései szerint 93 éves korában meghalt Uhrin Benedek. A késői énekesi karrierbe kezdő Benedek bácsiért egy időben az egész ország rajongott. Rebeka című dalát egy emberként kántálta a Sziget Fesztivál közönsége

“Ha szeretetet kapok valahol, akkor ott én is örömmel adok. Ezeknek az embereknek írom a nótákat. A legújabb dalom arról fog szólni, hogy hogyan is kezdtem énekelni. A fiam segít az új lemez elkészítésében, átvette a műveim kezelését, és az internetes oldalamat is ő felügyeli, mert én már nagyon öregnek érzem magam ezekhez a feladatokhoz” – nyilatkozta néhány éve a Borsnak. Élete utolsó éveiben nehéz körülmények között élt fiával, hisz a lakásmaffia áldozata lett, végül mégis jóra fordultak a dolgai. “Amikor apu ideges, leromlik az amúgy is rossz egészségi állapota. Miatta döntöttünk úgy, hogy peren kívül mégis megegyezünk az ingatlanossal, akit korábban feljelentettünk, de a Blikkben megjelent cikkek után kifizette a közüzemi tartozásokat, és hétfőn végre a nevünkre kerülhetett a lakásunk is” – nyilatkozta 2013-ban fia a lapnak.

Meghalt Uhrin Benedek

Uhrin Benedek a második világháború alatt a malenykij robotot is megjárta, majd a Magyar Optikai Műveknél dolgozott segédmunkásként 31 éven keresztül. Nyugdíjas éveiben bukkant fel először előadóként a Zenit TV-n, majd indult az ATV Humorbajnokságán is. Halála előtt az állandó ellátásra szoruló, 59 éves fiával élt kettesben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top