Sztárok

A Story-gála legragyogóbb csillaga volt Hosszú Katinka

A Story-gála történetében először adták át az Év Sportolójának járó elismerést, amit a megszámlálhatatlan mennyiségű díjat besöprő Hosszú Katinkának ítéltek oda az olvasók. A díjátadó után Katinka terveikről és a családalapításról is mesélt nekünk.

Férje társaságában, földig érő kék ruhában érkezett a szombat esti Story-gálára Hosszú Katinka, aki elsőként vehette át az Év Sportolójának járó díjat. A díjátadót követő vacsora végén, bevallom, némi izgalommal léptem oda hozzá: tucatnyi interjún vagyok már túl, ám Katinka még számomra is az álominterjú kategóriába tartozott. Végül is nem mindennap beszélgethet olimpikonnal egy bulvárújságíró. “Egy picit furcsa itt lenni, nem szoktunk gálákra járni, nem szoktunk ilyen közegben mozogni, de épp ezért különös öröm, hogy itt lehetek ma este” – kezdte Magyarország egyik legeredményesebb sportolója.

Story Gála: Hosszú Katinka három gyermeket tervez

“Nem a népszerűség a lényeg”

“Nagyon örülök, hogy a sportoló kategória is bekerült a Story-díjak közé. Shane-nel együtt fontosnak tartjuk, hogy tényleg példakép legyek, és az utánpótlás fel tudjon rám nézni, ebben nagyon tudatosak vagyunk. Nem a népszerűség a lényeg, hanem az, hogy talán sok gyereknek lehetek példa: kisvárosban nőttem fel, anyukám tanár volt, apukám edző, és mégis sikerült ide eljutnom” – mesélt végtelen szerénységgel és közvetlenséggel a magyar Iron Lady, aki a terveikbe is beavatott.

Shane, aki nem csak Katinka férje, de a menedzsere is
Shane, aki nem csak Katinka férje, de az edzője is

“A családalapításra, bár állandó téma köztünk, mindenféleképpen akkor jön csak el az idő, ha én is úgy érzem, hogy végeztem az úszókarrierrel. De sokat beszélünk róla, én például három gyereket szeretnék. Van még időnk, a gondolattal mindenesetre szeretünk eljátszani. Azonban már most tudjuk, hogy nem lesz egyszerű: Shane szülei Amerikában élnek, az én szüleim pedig Magyarországon. Azt még mi sem tudjuk, hogy hol fogunk majd letelepedni, de szerintem kétlakiak leszünk” – folytatta Hosszú Katinka, aki addig is az úszásra koncentrál, és mint mondja, még bőven van honnan merítenie. “Még érzem, hogy sok van bennem. Maximalista vagyok, szeretném látni, hogy meddig tudok eljutni. Shane-nel együtt olyan céljaink vannak, amiknek még a közelében sem jártunk.”

Ilyen vastaps fogadta Hosszú Katinkát a Story-gálán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top