Sztárok

Grease egykor és most – így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

1978-ban mutatták be az egynyári filmnek indult Grease-t, amelyben a szőke herceg barna volt, és nem fehér lovon, hanem repülő autón vitte magával az ő szexi hercegnőjét. Sose felejtem el, hogy kisiskolásként alig vártam, hogy végre felnőjek és beszerezhessem az első fekete cicanacimat és bőrdzsekimet, mint amit Sandy is viselt a film végén. Betéve tudtuk a táncokat, a dalokról nem is beszélve. Már a minket megelőző generációnak is nagy kedvence volt a Grease, ami 38 éve töretlen sikernek örvend. Nézzük, hogyan nézett ki Sandy, Danny, Frenchy, Risso és többiek akkor és most.

John Travolta – Danny Zuko

Nyilván senkinek sem kell bemutatni John Travoltát, aki a Grease szereplői közül a leginkább meg tudta lovagolni a sikert. Igaz, már azelőtt befutott a Szombat esti lázzal, hogy felkérték volna Danny Zuko szerepére. Majd jött a Nicsak, ki beszél!, a Szóljatok a köpcösnek, a Ponyvaregény, és sorolni is hosszú lenne a mozifilmeket, amikben szerepelt.

Az elmúlt években állítólagos meleg kapcsolatától volt hangos a sajtó, annak ellenére, hogy a mai napig házasságban él Kelly Preston színésznővel, akitől két gyermeke született. 2009-ben a család bahamai nyaralásán azonban rejtélyes körülmények között elhunyt elsőszülött fiuk, Jeff, ám egy évvel a szörnyű tragédia után megszületett Benjamin. Azóta kevésbé filmsikereivel, mint inkább túlzott plasztikai beavatkozásaival és vérciki megnyilvánulásaival hívja fel magára a figyelmet.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Olivia Newton-John – Sandy Olsen

De nemcsak Travolta életét sújtotta tragédia. Miután elvált első férjétől, Matt Lattanzitól, akitől egy lánya született, Olivia Newton-John megismerkedett Patrick McDermott-tal. Nyolcévnyi együttélés után a férfi tisztázatlan körülmények között eltűnt a tengeren. 2008-ban Olivia ismét férjhez ment, mégpedig John Easterling egészségguruhoz, akivel azóta is járják a világot és az egészséges életmód mellett kampányolnak.

Newton-John ugyanis 1992-ben megküzdött a mellrákkal. Azóta is rendszeresen tart előadásokat, amelyeken a megelőzésre igyekszik felhívni a figyelmet. A Grease sikere után vállalt még néhány filmszerepet, ám inkább énekesnőként ért el nagyobb sikereket. Egyik leghíresebb slágere a Get Physical. Pályája kezdetén Cliff Richard mentorálta. Négyszer kapott Grammy-díjat, a Brit Birodalom Érdemrendje tiszti fokozata és az Ausztrál Lovagrend  tiszti fokozata kitüntetések birtokosa. 34 év után újra összeállt Travoltával, hogy egy album erejéig felelevenítsék a Grease sikereit. Bár ne tették volna.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Stockard Channing – Betty Rizzo

Ő volt a legidősebb a szereplők közül, amikor elvállalta Rizzo szerepét: 33 évesen alakította a lázadó tinilányt. Négyszer házasodott, és mind a négyszer el is vált. A Grease után inkább sorozatokban és színházban vállalt szerepeket, számtalan Emmy-, Grammy- és Tony-jelölést és díjat tudhat magáénak.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Jeff Conaway – Kenickie

Már gyerekként színházban játszott, eredetileg neki szánták Danny Zuko szerepét, végül mégsem találták elég ismertnek, így Travolta kapta a szerepet. A Grease forgatása közben hátsérülést szenvedett, ekkor szokott rá a fájdalomcsillapítókra, majd 30 évig küzdött drogproblémákkal. A musical után a Taxi című sorozatban kapott szerepet, három évad után azonban függősége miatt kirakták.

1980-ban feleségül vette Olivia Newton-John nővérét. Bár számos sorozatban feltűnt, nem tudott újra átütő sikert aratni. A kilencvenes évek közepén megkapta a Babylon 5. című sci-fi sorozat főszerepét, amelyben 4 évig játszott. 2008-ban nyíltan vállalta, hogy alkohol-, kokain- és gyógyszerfüggő, amikor beköltözött a Celeb Rehab című valóságshow-ba. 2011-ben túladagolta magát, kórházba került, de nem élte túl. 60 évesen hunyt el.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Barry Pearl – Doody

A legnagyobb sikert színészként Doody szerepében érte el. A Grease után nem forgatott több filmet, leginkább gyerekeknek szóló színházi darabokban és sorozatokban tűnt fel.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Didi Con – Frenchy

Eredeti neve Edith Breinstein, a Didit gyerekkori becenevéből vette fel. Feltűnt a Grease folytatásában, majd sorozatszínészként folytatta pályafutását, leginkább mellékszereplőként számoltak vele a rendezők, de vékony, kislányos hangja miatt elhalmozták szinkronszerepekkel is. Fiánál, Danielnél autizmust diagnosztizáltak, 2008 óta az Autista Beszéd nevű szervezet szóvivője. Emellett aktivistaként számos autistákat támogató szervezetben tevékenykedik.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Kelly Ward – Putzie

Az 58 éves Ward a Grease után vállalt még néhány sorozatszerepet, ám leginkább hangmérnökként és rendezőként találta meg a helyét. A mai napig a Disney-csatornánál dolgozik mint rendező.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Jamie Donnelly – Jan

Már a Grease színházi változatában is Jant alakította, majd öt évvel később a film készítőitől is megkapta a szerepet. Később feltűnt ugyan néhány sorozatban, de elsősorban színházi színésznőként szerezett hírnevet. Szerepelt a Rocky Horror Show-ban, Meat Loaf és Tim Curry mellett pedig alapítótagja volt a Roxy színháznak.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Dinah Manoff – Marty Maraschino

Manoff kétszer házasodott, és két házasságából három gyermeke született. Akárcsak Donnelly, ő is inkább a színházban találta meg számításait, de feltűnt néhány sorozatban és mozifilmben is, köztük Winona Ryder és Jeff Bridges oldalán a Siker teszi az embert című filmben. 1980-ban Tony-díjjal jutalmazták színházi munkásságáért.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Lorenzo Lamas – Tom Chisum

Bizony, bizony, ő AZ a Lorenzo Lamas, aki többek között a Falcon Crestben, A fejvadászban és a Gazdagok és szépekben volt látható. A félig argentin, félig norvég–amerikai származású Lamasnak hat gyermeke született, és ötször házasodott.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Susan Buckner – Patty Simcox

Eredetileg ő is versenyben volt Sandy szerepéért, végül mégiscsak egy kisebb mellékszerepet kapott. Dean Martin show-jában tűnt fel 1965-ben táncosként, színészi karrierje 1971 után indult be, amikor is Miss Washingtonnak választották, egy évvel később pedig az első tíz lány közé mosolyogta magát a Miss America-választáson.

Grease egykor és most - Így néznek ki ma a legendás musical sztárjai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top