Sztárok

Kirabolták Klapka Györgyöt

Klapka György a helyszínen volt, amikor a bűntény történt. A tettest viszont futás közben sajnos nem érték utol.

“Fél kilenckor először egy kis koccanást hallottam, pár másodperc múlva hatalmas robbanással betört a kirakat” – mondta el Klapka György a Blikknek. A szombat reggeli esetnél a rabló ékszereket lopott el az üzletember kirakatából. “A lyukon nyúlt be a betörő, és amit ért, kimarkolt, majd a Kálvin tér felé futásnak eredt” – meséli Klapka. Futás közben a rabló több nyakláncot is elejtett, ezeket turisták és a szomszéd pénzintézet vezetője szedték fel az utcáról, és vitték vissza az üzletbe. Klapka felesége is a rablók után eredt, de utolérni sajnos nem tudták.

Az üzletember úgy gondolja, előkészített akcióról van szó. “Múlt héten két nagydarab fiatalember érdeklődött egy óra után mint vásárló. Rögtön láttam, hogy nem vesznek semmit. Később az egyikük visszatért, és csak körbejárta az üzletet, megnézte, hol van a kamera és a személyzet. Szerencsére ennek megvan a felvétele a biztonsági rendszerünkben, de sajnos a kirakat külső portálját nem látja. Szerencsére a szikla, amivel a kirakatot betörték a hatalmas kövekkel kirakott, úgynevezett esküvői cigány koronától távolabb ütötte a lyukat, így a hatmilliós, különleges ékszert nem tudta kiemelni a férfi” – mondta el Klapka György.

A leltár szerint nagyjából 10 millió forint értékben vitt el ékszereket a betörő, de mivel ennek egy részét menekülés közben elejtette, így a tényleges kár körülbelül 3,5 millió forintra tehető.

Kirabolták Klapka Györgyöt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top